Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Tema / – Wagyu smelter i varmen

– Når fettet i kjøttet smelter på hjemveien

– På de varmeste dagene denne sommeren, måtte wagyukundene få råd om å komme tilbake en annen gang. Men med mer fart på kjølediskene gikk sommeren bra for Annis Pølsemakeri i Mathallen.

Fettet i wagyu-kjøttet er så fint fordelt at det smelter allerede ved 35 grader. Daniel Byskov har måttet råde kunder til å komme tilbake en annen dag når det har vært som varmest.

Søk og finn leverandør i Bransjeoversikten: Hygiene og renhold: Høytrykksvasker, Kjemikalier, Såpe

– Vi måtte stille litt på kjølediskene, ja, sier Daniel Byskov. Sjefen på Annis Pølsemakeri i Mathallen i Oslo har lagt bak seg en sommer med de varmeste dagene siden starten.

– Det har vært veldig varmt inne her. Så har vi passet på varetransporten vår: Vi har måttet legge på poser med is for sikkerhets skyld, for å holde temperaturen nede, sier han.

VARM BUSSTUR
I sommervarmen er det likevel kundene som er den største trygg mat-utfordringen. Når de overtar kjøttet, er det slutt på den ubrutte kjølekjeden. Bilturen hjem kan bli varm nok i seg selv, men det er ikke mange av kundene som kjører bil. Fra Mathallen tar de aller fleste enda varmere busser eller trikker.

I de fristende diskene hos Annis Pølsemakeri er det det dyreste kjøttet som tåler varmen dårligst.
– Wagyu-kjøttet smelter ved ganske lav temperatur, så vi må si til kundene at de må komme seg hjem før fettet smelter bort. Det skjer ved 35 grader, og smeltingen er godt på vei allerede på 30, forteller Daniel Byskov.

– KOM TILBAKE SENERE!
Han har gitt kunder som skulle kjøpe wagyukjøtt, råd om heller å komme tilbake en annen dag. Andre kunder har fått beskjed om å kjøpe kjøttet på slutten av handleturen:
– Noen spør for eksempel om det tåler å ligge i to timer. Da kan vi be dem komme tilbake på hjemturen, sier han.

På hygienesiden må han ellers passe på at kundene holder seg på riktig side av disken. Den åpne løsningen gjør at enkelte misforstår. Noen følger etter inn på baksiden eller peker nede i disken.
– Vi passer på at de ikke tar inni disken, og vi må se etter at de ikke tar på benken, forteller han.

T-BENSOMMER
Kundene i Mathallen er mer åpne for de dyrere eller mer spennende kjøttstykkene. I sommer har det gått mye T-benstek og entrecôtekam.
– Men også her er det mange som skal ha de raske hverdagsmåltidene. Grillspyd selger vi mye av, fastslår Daniel Byskov.

Annis Pølsemakeri fikk større plass i fjor. Det går fort rundt i Mathallen i Oslo, og Byskov antar at rundt halvparten av utsalgene og spisestedene i hallen er byttet ut siden han begynte der.

Nøkkelord: Renhold, Hygiene, Mattrygghet
Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt