Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Tema / Startkulturer – liten tilsetning som gir stor effekt

Startkulturer – liten tilsetning som gir stor effekt

Startkulturer er mikroorganismer som er skreddersydd for å gi en kontrollert produksjonsprosess for spekepølser og spekekjøtt. De forbedrer utseende, farge, smak, tekstur og holdbarhet på sluttproduktet.

Både vegetar og kjøtt – Flemming Sørensen (fra venstre), Rune Nørgaard og Ken Harald Iversen oppfordrer kjøttbransjen til å prøve å sikre seg markedsandelene også på vegetarprodukter.

Søk og finn leverandør i Bransjeoversikten: Kjøttforedling og ingredienser: Hjelpe - og tilsetningsstoffer, Krydder, Marinade, Natur- og kunsttarmer, Stivelse, Tilsetning

Hovedfordelene ved å bruke startkulturer er:

 • Forbedrer produktsikkerhet (redusert hygienisk risiko)
 • Sikrer jevn produktkvalitet
 • Kontrollert fermenteringsprosess og forbedret farge, smak og aroma
 • Kostnadsreduksjon på grunn av redusert fermenteringstid
 • Reduksjon av feilproduksjoner

Gewürzmüller / Bitec / Frutarom er ikke bare en leverandør av startkulturer til spekemat. De er den eneste leverandøren med base i kjøttindustrien, som utvikler og produserer egne startkulturer. Et stort team av kjøtt-teknologer, mikrobiologer og bioteknologer arbeider daglig med utvikling av nye startkulturer og bruk av disse. De har også førstehåndskunnskap om modningsmidler, krydder og smak, hjelpe- og tilsetningsstoffer som du trenger i din produksjon. Egne laboratorier og prøvekjøkken kjører kontinuerlige tester for å sikre at du får forventet effekt og standardisert produktkvalitet. Med Gewürzmüller / Bitec / Frutarom har du en partner som leverer «hele pakken». Arne B. Corneliussen AS er stolte over å være den forlengede arm inn til det norske markedet.

SPESIFIKKE EGENSKAPER
Rundt om i Europa finnes en enorm mengde forskjellige spekepølser, med spesifikke egenskaper med tanke på smak, aroma, tekstur og råvaresammensetninger. Ofte trenger disse skreddersydde startkulturer som sikrer produksjonen. Som produsent, og ikke bare en leverandør, har vi kunnskap og en stor variasjon i bakteriestammer til disposisjon for å utvikle startkulturer tilpasset dine behov. Vi tilbyr løsninger og kan reagere fleksibelt på alle utfordringer, det være seg økologiske løsninger, halalsertifisering eller kundetilpassede pakkeløsninger.

Årtier med erfaring har gjort oss til spesialisten i kjøttfermentering. Vi deler gladelig denne kunnskapen med våre kunder. Vi stiller gjerne opp om det trengs problemløsning, implementering av nye produkter, prosessoptimalisering og så videre.

BITEC® STARTER B – MODNING OG BESKYTTELSE
Vi har nå en serie bakteriekulturer som ikke bare er ordinære startkulturer: Bitec Starter B. B står egentlig for bacteriosin, men er enda mer forståelig for nordmenn om vi oversetter til beskyttelse. Melkesyrebakteriene i disse kulturene lager bacteriosiner, dette er bakterienes egen beskyttelse mot andre uønskede bakterier. I forbindelse med spekepølseproduksjon er det spesielt beskyttelse mot Listeria Monocytogenes som er viktig. Spekepølser gjennomgår ikke kokeprosess, da må andre hindre etableres for å gjøre produktene holdbare. Disse hindrene kan være tilsetning av salt og nitritt samt reduksjon av aw (vannaktivitet) og pH (syreinnhold). Startkulturer støtter disse prosessene ved å sikre en rask og kontrollert  yreproduksjon under produksjonsprosessen. Og svært viktig er den ekstra effekten ved at BITEC® STARTER B-kulturene hindrer utvikling av Listeria Monocytogenes.

BITEC® STARTER B MILD & FAST
De fleste startkulturer med bakteriosineffekt, har en svært intensiv fermenteringsaroma. Vår nye kultur BITEC® STARTER B MILD & FAST er derimot svært mild og harmonisk i smak, også ved lav pH. Fordelene med BITEC® STARTER B MILD & FAST oppsummeres slik:

 • Høyere produktsikkerhet
 • Mild, aromatisk fermenteringsprofil, også ved lav pH
 • Høy andel stafylokokker: dette gir enda bedre antioksidanteffekter
 • Svært god fargeutvikling og stabilisering
 • Svært god anti harskningseffekt
 • Tilpasset et bredt produktspekter: spekepølser til slicing, snabber og snacks
 • Passer godt til produkter fra middelhavsområdet: Italienske, franske og spanske, men også til norske
 • Til salt- og fettreduserte produkter.

Søk og finn leverandør i Bransjeoversikten: Kjøttforedling og ingredienser, Hjelpe - og tilsetningsstoffer, Krydder, Marinade, Natur - og kunsttarmer, Stivelse, Tilsetning

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt