Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Tema / Automatikk hos Furuseth

Automatisk pakking av 15 000 tonn kjøtt i året

Furuseth AS har vært på offensiven gjennom flere tiår og utvidelser og modernisering har vært nøkkelord for bedriften som i år slakter rundt 15 400 tonn kjøtt.

Christian Hareim og Renata Jagiello er storfornøyd med bedriftens palleterings- og pakkelinje.

Søk og finn leverandør i Bransjeoversikten: Maskiner: Linjeløsninger, Pakkemaskiner, Skjærelinjer, Automatisering

Christian Hareim og Renata Jagiello deler ut varm jakke før de viser rundt i det topp moderne pakkeriet hos Østlandets største private slakteri, der temperaturen ligger konstant på to grader. I 2010 ble virksomheten utvidet med 5000 kvadratmeter, og to år senere med automatisert pakking av forbrukerpakninger i kartonger, med en påfølgende ITO-linje med robotpalletering og automatisk strekkfilming av ferdige pakkede paller.

HØYE PRESISJONSKRAV
 – I snitt pakker og leverer vi 80 europaller med kjøttvarer hver dag, hvorav Nordfjord Kjøtt og Rema 1000 står for hoveddelen. Dette er en tøff bransje med høye leverings- og presisjonskrav, så det er ingen rom for produksjonsstopp. Derfor er vi avhengig av en driftssikker palleteringsløsning med høy kapasitet, forteller salgssjef Christian Hareim.

DRIFTSSIKKERHET
Det har de fått, for ITO-linjen har absolutt svart til forventningene for den familieeide bedriften på Dal i Ullensaker kommune. Linjen er helautomatisk og sikret med sikkerhetsgjerde, og kartongene med ferdigvarer kommer rett fra pakkemaskinene.

STREKKODELESER
Alle inngående kartonger avleses av strekkodeleser, KUKA-roboten henter tompall fra pallmagasinet, før den henter og stabler fire eller fem kartonger av gangen på pall. Fylte paller transporteres automatisk til PallPack 8000 strekkfilmmaskinen, der de vikles med strekkfilm og etiketteres før de hentes med truck.

– Selvsagt oppsto det noen utfordringer helt i starten, men etterpå har løsningen fungert helt utmerket.

FORUTSIGBARHET
ITOs serviceavdeling har tilgang til systemet for fjerndiagnostisering, og nærheten til ITO gjør at eventuelle feil kan utbedres på kort tid. For oss betyr det forutsigbarhet i produksjonen og en effektiv og driftssikker palleteringslinje som er integrert med resten av produksjonen. I det hele tatt er vi svært godt fornøyd med at vi valgte ITO som samarbeidspartner på dette området, konstaterer en fornøyd salgssjef hos Furuseth AS på Dal.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt