Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Tema / 3D-skriver delene til pakkemaskinen

3D-skriver delene til pakkemaskinen

Tronrud Engineering er ute med ny eskepakkemaskin med rask omstilling, mindre energikrevende luft og mulighet til å lage delene på en 3D-skriver.

Rune Rørvik (til venstre) og Morten Otterstad kombinerer rask montering med ny teknologi i den nye eskepakkemaskinen.

Søk og finn leverandør i Bransjeoversikten: Pakking og Emballasje: Emballasje, Etikettering, Palletering, Plast, Vekter

– I Norge er du nødt til å ha få deler, lav montasjetid og serieproduksjon, sier prosjektleder Morten Otterstad hos Tronrud.

Sammen med salgssjef Rune Rørvik presentererhan nye TCP 30.
– Den består av standardmodulen og mønsterbygget – den delen som grupperer opp produktene og er unik på hvert enkelt prosjekt, forteller Rørvik. Maskinen pakker opptil 30 esker i minuttet.

TENKER TØFT
På årets Scanpack i Göteborg pekte Emballasjeforeningen ut TCP 30 og TCP 300 – den siste pakker 300 poser i minuttet – som viktige nyheter fra de norske produsentene. Den første 30-maskinen i Norge ble solgt til Insula-eide Berggren, for å pakke fiskeprodukter. Noen er solgt ut av landet, og nå håper Tronrud Engineering på godt salg i norsk kjøttindustri.

– Vi har fokus på matindustrien, og vi lager dem med tanke på noen av de tøffeste, sier Rørvik og trekker frem hygienekravene i meieriene.

– Elskapet oppe er i rustfri utførelse og lett å komme til for å foreta vedlikehold. Så gjør bruken av distribuert servoteknologi at selskapet er veldig lite: All teknologien ligger på motoren, forklarer Rune Rørvik.

SERVOTEKNOLOGI
Servoteknologien er en av nyhetene ved pakkemaskinen. Muligheten til å skrive ut delene til maskinen er en annen.
– Vi er alene om muligheten til 3D-printede deler, både i plast og metall, sier han og peker på bretteverktøyet som lager eskene. – Det har mange funksjoner i én del. 3D-printingen er med og reduserer monteringstiden.

SPARER LUFT
Dessuten er maskinen laget for å bruke mindre luft.
– Det er blitt betydelig mindre, men vi er ikke i mål ennå. Luft er en av de mest energikrevende teknologiene. Vi bruker vakuumpumper i stedet for vakuuminjektorer, sier Rørvik.

Han mener også at omstillingsprosessen er en stor fordel. Omstillingen er enkel: Det er bare å gå på panelet og bytte fra én resept til en annen, uten at det er nødvendig å gjøre en rekke manuelle endringer med mulige feilkilder.

– Selve omstillingstiden er ikke så mye raskere enn hos en dreven operatør som gjør det manuelt, men oppstartstiden etterpå er mye raskere, sier Rune Rørvik.

– Hovedmodulen tar seg av eskepakking med bretting og liming. Så kan vi sette på den delen som grupperer: Det er bare en liten del som du trenger å kundetilpasse, sier Morten Otterstad. – Dermed er det rask vei til mål!

Les flere saker fra siste utgave av bladet Kjøttbransjen.

Nøkkelord: Emballasje, forpakning
Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt