Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Tema

Tema

Sterkere krydder, men mest tradisjon

Chili og eksotiske smaker selger bedre – også på Fetsund. Men aller helst vil forbrukerne ha det tradisjonelle.

Nye krav til ferdigpakninger

Forskrift om krav til nettoinnhold i ferdigpakninger (ferdigpakke-forskriften) trer i kraft 1. januar 2016. Det betyr blant annet at det stilles gjennomsnittskrav til alle ferdigpakninger, også de som importeres.

– Sats på ‘seniorvennlig’ emballasje

Kjøttbransjen må i enda større grad satse på «seniorvennlig» emballasje. Redusert syn, stivere ledd (fingre) og større grad av fargeblindhet hos eldre mennesker gjør dette nødvendig.

– Billigst ikke alltid best

– Den billigste emballasjeleverandøren er ikke alltid det beste valget, konstaterer Rune Hennum i Eggprodukter AS.

Lokket ‘overbeskytter’

Lokket eller folien på kjøttemballasjen er altfor tykt og påkostet, mener tyske forskere.

Sikrer trygg mat via emballering

Mattrygghet er et svært viktig tema for hele matverdikjeden fra matprodusent til forbruker. Majoriteten av produktene som finnes på markedet er ferdigpakket og emballasjen er en kritisk og sentral del av mattryggheten.

Vasking er «statusarbeid » hos Eftedal

Slakter Eftedal bygger ut for å bedre både vareflyt og miljø – og konstaterer at renhold er noe av det viktigste bedriften driver med.

Listeria i kjøttindustrien

Listeria monocytogenes er kjent som en av de største utfordringene i produksjonen av spiseklare kjøttprodukter. I et forskningsprosjekt har smitteveier og tiltak mot listeria blitt undersøkt.

Disse bakteriene truer produktene dine

Her er noe av det verste som kan ramme deg. Amund Johnsen holder opp en skål med antibiotika resistent E. coli.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt