Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Tema

Tema

Kjøttbedrifter vil ha forskjellig smak

Enhver kjøttbedrift vil ha sin egen smak på produktene. – Alle vil ha sin egen touch, sier salgssjef Øistein Øien hos Solina.

If you can’t beat them…

Kundene vil ha vegetarprodukter. Da er det bedre å bruke kompetansen din til å lage gode burgere og pølser enn å la markedsandelene gå tapt.

Startkulturer – liten tilsetning som gir stor effekt

Startkulturer er mikroorganismer som er skreddersydd for å gi en kontrollert produksjonsprosess for spekepølser og spekekjøtt. De forbedrer utseende, farge, smak, tekstur og holdbarhet på sluttproduktet.

Ny slitesterk ståltype gir gevinst

Danish Meat Research Institute (DMRI) og den svenske stålprodusent Uddeholm har sammen utviklet og testet en ny slitesterk ståltype til skjærende verktøyer i bl.a. kjøttindustrien.

Satser mer på serviceavtaler

Den nye GEA-sjefen har tro på stadig mer automatisering i kjøttbransjen. Nå vil Heidi Fuglum satse på serviceavtaler.

Med Grilstad og Orkla på ‘kjøtt-show’

Et 70-talls bedrifter fra nærsagt hele verden var på plass da Marel arrangerte sin årvisse produkt-demonstrasjon (MeatShowHow) i København nylig. Fra Norge deltok representanter fra Grilstad og Orkla Stabburet.

Vektlegger bærekraft og miljø

Når Per’s Kjøkken nå har utvidet anlegget og modernisert det meste, framstår Sandefjord-bedriften som en av kjøttbransjens aller mest miljøvennlige bedrifter.

Henter muskat der pepper’n gror

En karibisk ferieøy forsyner deg med krydder. Hvis det slipper gjennom kvalitetskontrollen i Europa, vel å merke.

Frokost på trendtoppen i år

Eggeplommer, kardemomme og Midtøsten gir spennende smaker – men det er rundt frokost- og brunsjbordet trendkampen står i år.

Mindre salt – mer krydder

Tradisjonelle kjøttsammensetninger, med nytt krydder og mindre salt. Slik møter Vossakjøt fremtiden. Og det er enklere å få ned saltinnholdet i nye produkter enn i gamle.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt