Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Tema

Tema

Ny slitesterk ståltype gir gevinst

Danish Meat Research Institute (DMRI) og den svenske stålprodusent Uddeholm har sammen utviklet og testet en ny slitesterk ståltype til skjærende verktøyer i bl.a. kjøttindustrien.

Satser mer på serviceavtaler

Den nye GEA-sjefen har tro på stadig mer automatisering i kjøttbransjen. Nå vil Heidi Fuglum satse på serviceavtaler.

Med Grilstad og Orkla på ‘kjøtt-show’

Et 70-talls bedrifter fra nærsagt hele verden var på plass da Marel arrangerte sin årvisse produkt-demonstrasjon (MeatShowHow) i København nylig. Fra Norge deltok representanter fra Grilstad og Orkla Stabburet.

Vektlegger bærekraft og miljø

Når Per’s Kjøkken nå har utvidet anlegget og modernisert det meste, framstår Sandefjord-bedriften som en av kjøttbransjens aller mest miljøvennlige bedrifter.

Henter muskat der pepper’n gror

En karibisk ferieøy forsyner deg med krydder. Hvis det slipper gjennom kvalitetskontrollen i Europa, vel å merke.

Frokost på trendtoppen i år

Eggeplommer, kardemomme og Midtøsten gir spennende smaker – men det er rundt frokost- og brunsjbordet trendkampen står i år.

Mindre salt – mer krydder

Tradisjonelle kjøttsammensetninger, med nytt krydder og mindre salt. Slik møter Vossakjøt fremtiden. Og det er enklere å få ned saltinnholdet i nye produkter enn i gamle.

Trygg mat viktigere enn ny smak

Mattrygghet er vel så viktig som stadig nye smaker. Selv om krydderet er bare en liten del av det ferdige produktet, må leverandørene ha alt på stell.

Matemballasjen beskytter maten

Forbrukere opplever matemballasjen som sløseri, men faktum er at emballasje er nødvendig og den er den viktigste faktoren for å redusere matsvinnet – og dermed også miljøavtrykket.

Forsker med tanke på kortreist emballasje

Forskning må til for å beholde emballasje-ekspertene i Norge. Firmaet Tommen Gram snakker varmt for kortreist emballasje.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt