Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Tema

Tema

Automatisering av etikettproduksjon

Lexit Group kommer nå med et kraftig forbedret digitalt etiketthåndteringssystem. Foruten å gjøre hele prosessen enda mer transparent for kunden, har Lexit forbedret systemet ved å automatisere deler av etikettflyten.

Automatikk hos Furuseth

Furuseth AS har vært på offensiven gjennom flere tiår og utvidelser og modernisering har vært nøkkelord for bedriften som i år slakter rundt 15 400 tonn kjøtt.

Myhrvold dropper Fessmann etter 60 år

De runder 110 år med å gå bort fra tradisjonene. Myhrvold-Gruppens eldste leverandør, Fessmann, går ut etter 60 år. Nå skal røke- og kokeskapene komme fra polske Nowicki.

Radiobølger tiner kjøtt tryggere

Kjøttbedriftene blir større og krever mer. Gisle Navestad leverer det meste av maskiner. Nå slår han et slag for helt ny teknologi for tining.

– Wagyu smelter i varmen

– På de varmeste dagene denne sommeren, måtte wagyukundene få råd om å komme tilbake en annen gang. Men med mer fart på kjølediskene gikk sommeren bra for Annis Pølsemakeri i Mathallen.

– Lisselapp beskytter mot bakterier

– En egen lapp som holder lissene rene og en borrelås som overlever hard bruk på vått gulv. Skoene til industrien blir bedre og mer avanserte.

Vil ha bedre kvalitet der pepper’n gror

Krydderøylandet Indonesia vil gjerne produsere mer pepper. Men ofte er pepper dårlig butikk for bøndene. Peppereksportørene oppfordrer europeiske kjøpere til å engasjere seg mer for bedre kvalitet.

Kjøttbedrifter vil ha forskjellig smak

Enhver kjøttbedrift vil ha sin egen smak på produktene. – Alle vil ha sin egen touch, sier salgssjef Øistein Øien hos Solina.

If you can’t beat them…

Kundene vil ha vegetarprodukter. Da er det bedre å bruke kompetansen din til å lage gode burgere og pølser enn å la markedsandelene gå tapt.

Startkulturer – liten tilsetning som gir stor effekt

Startkulturer er mikroorganismer som er skreddersydd for å gi en kontrollert produksjonsprosess for spekepølser og spekekjøtt. De forbedrer utseende, farge, smak, tekstur og holdbarhet på sluttproduktet.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt