Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Leder / Hva med kjøkken-rydding, Hellstrøm?

Hva med en kjøkkenrydding, Hellstrøm?

Leder nr. 01 /2015, av redaktør Per A. Sleipnes.
- Så tøff som Hellstrøm har vært mot kjøttindustrien og annen norsk næringsmiddelindustri, må han forvente reaksjoner når hans egne produkter blir kritisert.

Kjendiskokk Eyvind Hellstrøm er en person svært mange her i landet har et eller annet forhold til. Via sine TV-opptredener har han «hjulpet» både restauranteiere og vanlige mennesker til å få kontroll på mat og matinntak. Det skal han ha honnør for. Mange i dette land trenger et spark bak når det kommer til ernæring og håndtering av mat. Her har Hellstrøm gjort en god jobb.

Like god jobb gjorde ikke kjendiskokken da han forleden ble intervjuet på TV2, der han ble stilt til veggs for et produkt i sin ferdigmat-serie han i fjor lanserte med brask og bram. Maten er produsert i Frankrike og skal ifølge reklamen være av ypperste kvalitet. Et fiskeprodukt ble saumfart av redaksjonen i forbrukermagasinet «Matkontrollen» og resultatet var neppe helt som forventet for kjendiskokken – som jo selv er kjent for å være nokså hardtslående i sin omgang med mennesker med manglende matkultur.

Med et fiskeinnhold på kun 18 prosent i en fiskegrateng (som lå under råvareinnholdet i tilsvarende First Priceprodukt), hadde han ingen enkel jobb i sitt møte med den drevne programlederen for TV2s forbrukermagasin. Han havnet rett og slett trøbbel! Men selvsagt: alle kan ha dårlige dager i en intervjusituasjon.

Så tøff som Hellstrøm har vært mot kjøttindustrien og annen norsk næringsmiddelindustri, må han forvente reaksjoner når hans egne produkter blir kritisert. Den tidligere Bagatelle-gründeren uttrykker så ofte han har hatt mulighet til det, skepsis til de produktene norske kjøtt- og næringsmiddelbedrifter leverer til dagligvarehandelen. Det være seg både ferdigmat og tradisjonelle kjøttprodukter. De siste årene har vi fått stadig flere ferdigmatprodukter fra dyktige kjøttbedrifter, men heller ikke disse har falt i smak hos den kresne kokken. Da må man kunne forvente at hans egen produktserie matcher produktene fra den øvrige matindustrien.

Det nytter ikke å produsere i Frankrike og regne med at dette i seg selv skal løfte produktet. Det er råvarekvalitet og mengden råvarer i et sluttprodukt som teller. Dette gir en solid pekepinn på kvalitet enten det dreier seg om et fiskeprodukt eller et kjøttprodukt.

Det er ingen grunn til å tvile på Hellstrøms gode intensjoner og ønsker om å tilby norske forbrukere gode ferdigprodukter. Han vet det meste om hva smak og konsistens handler om, gjennom sine mange år i restaurantbransjen. Men et godt råd: ikke skjær hele den norske kjøtt- eller fiskeindustri over en kam i vurderingen av sluttproduktene. Det blir for enkelt. Hellstrøm er jo kjent for å rydde opp på andres kjøkken, enten det dreier seg om private- eller restaurantkjøkken. Kanskje han skulle ta en titt på sitt eget ferdigmatkjøkken?

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt