Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Leder / Gratulerer med NM!

Gratulerer med flott NM-innsats!

Leder nr. 4 /2018, av redaktør Per A. Sleipnes.
– Bedriftene i kjøttbransjen er trygge på egen kvalitet og åpne for å forbedre og innovere sine produkter

Så er Norges beste kjøttprodukter kåret. I hvert fall de produktene som hører våren og sommeren til. Kyndige dommere har i tre dager saumfart produktene som er sendt inn til bedømming og karakterer er gitt. Noen bedrifter er naturlig nok skuffet, mens andre får et voldsomt løft i form av topp score og medaljer. De aller beste bedriftene får i tillegg status som NM-vinnere.

Her er Norges beste grillmat, spareribs, burgere, grillpølser, ostepølser, sterke pølser, bratwurst, spesialpølser, bacon, spekepølser, fårepølser, fenalår og spekekjøtt fra NM i Kjøttprodukter 2018.

Med andre ord en stor begivenhet for alle som er involvert i dette arrangementet. For landets små og store kjøttbedrifter er NM en effektiv arena for testing av egne produkter. Tilbakemeldingene på smak og konsistens fra fagdommerne gir en viktig og ikke minst nødvendig pekepinn på hvordan produktene kan utvikles ytterligere. For ansatte bygger medaljer og diplomer stolthet og inspirasjon til å stå på videre.

I år er det satt ny rekord med til sammen 565 produkter til vurdering. Det viser med all mulig tydelighet at NM i kjøttprodukter er i ferd med å utvikle seg til et arrangement som krever mye ressurser, nitid planlegging og evne til logistisk gjennomføringsevne. I KLF-sekretariatet er alle tilgjengelige ressurser utnyttet og det er viktig også å gi ros til dommerne og alle som sørger for at NM kan gjennomføres på en god måte.

Og apropos dommere: i ulike medier blir kjøttprodukter fra tid til annen gjenstand for testing og smaksprøving – ofte uten at testpersonene har faglig tyngde. I NM derimot er det høyt kvalifiserte dommere som er i sving og dette vet både forbrukerne, innkjøperne og mediene. Det blir lagt merke til hvilke produkter og bedrifter som gjør det bra.

Når dette leses, sitter representanter for mer enn 50 bedrifter rundt bordene på kåringsarrangement. Nær 60 bedrifter var i år representert i NM. Å våge å levere inn produkter til mesterskapet ensbetydende med å legge hodet på blokka. Det krever
tro på egne ferdigheter og risiko for å få negative tilbakemeldinger. Min konklusjon er at bedriftene i kjøttbransjen er trygge på egen kvalitet, men åpne for å forbedre sine produkter. Det er en egenskap som er viktig med tanke på produktutvikling og innovasjon.

Det faktum at flere og flere små produsenter av kjøttvarer er kommet med i NM de siste årene, er en annen interessant og spennende utvikling. I konkurransen blir de målt opp mot tunge aktører med lang erfaring og en stor stab av dyktige fagfolk.
Denne trenden liker vi. Resultat er at mangfoldet blir større og at forbrukeren får mer å velge i.

NM i kjøttprodukter gir landets bedrifter en flying start på våren og grillsesongen. Lykke til med årets grillsalg og gratulerer med solid innsats i NM!

Les tidligere ledere i bladet Kjøttbransjen.

Les aktuelle saker fra siste utgave av bladet Kjøttbransjen.

Nøkkelord: NM i Kjøttprodukter
Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt