Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Gjestekommentar / – Endelig NM og ny grillsesong

– Endelig NM og ny grillsesong

Gjestekommentaren nr. 4, 2018 er skrevet av Hege T. Berg-Knutsen, direktør trygg mat, EMV & varesikring, innkjøp og sortiment i COOP.
– Profesjonelle dommere, objektiv vurdering og sterke konkurrenter gjør at akkurat denne konkurransen er viktig og høyt verdsatt.

Endelig er den her igjen! – Den fine varme tiden, med lange og lyse kvelder, hvor røyken og lukten fra grilling hos naboen smyger seg rundt hushjørnet og får tennene til å løpe i vann. Det aller fineste med denne tiden er at vi igjen kryper ut av sofahjørnet, finner frem til venner og familie, mog blir mer sosiale. Selv kan jeg ikke tenke meg noe mer sosialt enn å samles rundt grillen, mens barna spiser ventepølse, og de voksne spent følger med på grillingen av de store og saftige kjøttstykkene.

Her er Norges beste grillmat, spareribs, burgere, grillpølser, ostepølser, sterke pølser, bratwurst, spesialpølser, bacon, spekepølser, fårepølser, fenalår og spekekjøtt fra NM i Kjøttprodukter 2018.

Hos oss i Coop har vi ventet på denne tiden helt siden forrige grillperiode, og allerede før påske var de første «Grill Perfekt»-produktene i våre butikker. Store mengder snø til tross, nordmenn er allerede godt i gang med pølser og burgere, og vi gleder oss til å se hvordan våre kunder og medeiere tar imot årets sortiment. For oss i bransjen betyr oppstart av grillsesongen også at en annen stor begivenhet finner sted, nemlig NM i kjøttprodukter. Her har vi i Coop deltatt med et rikholdig utvalg de siste årene, og litt beskjedent kan vi vel si at vi har hatt strålende suksess – eller rett og slett vært grådige på premiebordet. Det er bare en ting å si; Vi elsker å konkurrere!

Ingenting er bedre enn å lykkes i NM, hvor fagkunnskapen står i høysetet. Profesjonelle dommere, objektiv vurdering og sterke konkurrenter gjør at akkurat denne konkurransen er viktig og høyt verdsatt. Vi tror at tilbakemeldingene man får herfra gjør oss som bransje bedre. Vi strekker oss litt lengre for å nå opp. Vi tar med oss tilbakemeldingene fra forrige konkurranse og jobber aktivt med forbedring, og vi innoverer i nye smaker og produksjonsmetoder. Alt dette gjøres for å få heder og ære, men viktigst av alt; I Coop gjør vi dette for at våre kunder og medeiere skal få gode grillopplevelser. Samtidig ser vi at vi bygger stolthet i egen organisasjon når vi får medaljer for produktene våre. Vi vet selv at vi har masse flotte produkter, men det å få fagdommernes stempel på dette henger høyt!

Kjøttbransjens eget NM kan også sammenlign mes med det kjente programmet Mesternes Mester. Her stiller de beste til kamp, ofte væpnet med kunnskap som har gått i arv gjennom generasjoner, innenfor et håndverk med stolte tradisjoner, hvor alle gjør sitt ytterste for å vinne. Her finnes lokalmat og industriell produksjon i skjønn forening, med plass til nytenking fra den oppvoksende generasjon – inspirert av trender fra reiser i inn- og utland. Årets grillsesong og NM-konkurranse er ikke noe
unntak i så måte, og til denne sesongen går vi i Coop inn med nye konsepter og smaker som er tilpasset den store mengden av yngre kunder og medeiere vi har fått i løpet av sist år. Årets store trend «Street food» har vi tatt inn i vårt Grill Perfekt program, og stiller med et bredt utvalg av råvarer og tilbehør som enkelt gir inspirasjon fra hele verden, og gjør grillfesten om til en eksotisk gateopplevelse.

Vi venter spent på årets bedømming, og håper igjen å overbevise dommerne om at vi har spennende produkter av høy kvalitet. Lykke til alle sammen – og måtte den beste vinne!

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt