Du er her: Forsiden / Gjestekommentar

Gjestekommentar

Grill lammekjøtt i år!

Gjestekommentaren nr. 4, 2017 er skrevet av Lars Petter Bartnes, leder i Norges bondelag.
- Hvorfor ligger det flere tonn prima lammekjøtt på fryselager, når forbrukerne etterspør mer lam?

Tre faktorer for gode marginer

Gjestekommentaren nr. 3, 2017 er skrevet av Jøran Olsson, adm. direktør i Norsk Kjøtthandel.
– Utfordringen er at ekstrakostnader ved ikke optimal prosess er vanskelig å få frem på et regneark.

Fagstolthet i en akademisk tidsalder

Gjestekommentaren nr. 2, 2017 er skrevet av Espen Lynghaug, spesialrådgiver utdanning og kompetansepolitikk i NHO Mat og Drikke.
– Fagstoltheten er det som sikrer utvikling og kvaliteten i yrkesfagene.

Tallsurr i kjøttdebatten

Gjestekommentaren nr. 1, 2017 er skrevet av Tor Arne Ruud, direktør i Animalia.
– Reelle tall og edruelige diskusjoner er den eneste måten å skape innsikt og kunnskap rundt norsk kjøttproduksjon på. 

2016 er økonomisk kanskje KLFs beste

Gjestekommentaren nr. 10, 2016 er skrevet av Ståle Gausen, styreleder i KLF.
– En bedret økonomi må allikevel ikke bli en sovepute for organisasjonen.

Norsk lam – problem eller potensial?

Gjestekommentaren nr. 9, 2016 er skrevet av Dag Henning Reksnes, adm. direktør OEK.
- Vi må utvide produktspekteret slik at lam er mer enn lammelår, fårikålkjøtt og pinnekjøtt.

Kompetanse er ferskvare

Gjestekommentaren nr. 6, 2016 er skrevet av Espen Lynghaug, spesialrådgiver Kompetanse og utdanningspolitikk i NHO Mat og Drikke.
– Det er anslått at hver tredje manuelle arbeidsoppgave vil være rasjonalisert bort ved hjelp av ny teknologi i løpet av de neste 20 årene.

KLF – din sparringspartner!

Gjestekommentaren nr. 6, 2016 er skrevet av Bjørn-Ole Juul-Hansen, adm. direktør i KLF.
– KLFs sekretariatet er der også for eierne av medlemsbedrifter som ønsker å snakke om slike problemstillinger når det blir i tøffeste laget.

Feil om Norskinn

Gjestekommentaren nr. 5, 2016 er skrevet av Rune Dullum, styreleder Norskinn AS.
– Med tett oppfølging av hver enkelt leverandør ned på operatørnivå på slakteriene, tilbys god driftsoppfølging som ikke må undervurderes.

En prima smak av Jæren

Gjestekommentaren nr. 4, 2016 er skrevet av Arne Løge, Prima Jæren.
- Jæren Smak’ på svin har kommet langt, og vi er også i gang med samme konsept for storfe og lam.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt