Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Gjestekommentar

Gjestekommentar

Dyrehelsa og kjøttkvaliteten

Gjestekommentaren nr. 6, 2017 er skrevet av Nina Svendsby, assisterende fagdirektør husdyr, Animalia
– Nå nyter vi godt av at norske dyr ikke plages med en rekke infeksjoner som bønder og husdyr i de fleste andre land bare å leve med.

Kjøttkontrollen digitaliseres

Gjestekommentaren nr. 5, 2017 er skrevet av Harald Gjein, adm. direktør Mattilsynet.
– Vi gleder oss over at vi i år ser at flere slakterier investerer i dataterminaler til bruk for Mattilsynets inspektører på slaktelinjene.

Grill lammekjøtt i år!

Gjestekommentaren nr. 4, 2017 er skrevet av Lars Petter Bartnes, leder i Norges bondelag.
- Hvorfor ligger det flere tonn prima lammekjøtt på fryselager, når forbrukerne etterspør mer lam?

Tre faktorer for gode marginer

Gjestekommentaren nr. 3, 2017 er skrevet av Jøran Olsson, adm. direktør i Norsk Kjøtthandel.
– Utfordringen er at ekstrakostnader ved ikke optimal prosess er vanskelig å få frem på et regneark.

Fagstolthet i en akademisk tidsalder

Gjestekommentaren nr. 2, 2017 er skrevet av Espen Lynghaug, spesialrådgiver utdanning og kompetansepolitikk i NHO Mat og Drikke.
– Fagstoltheten er det som sikrer utvikling og kvaliteten i yrkesfagene.

Tallsurr i kjøttdebatten

Gjestekommentaren nr. 1, 2017 er skrevet av Tor Arne Ruud, direktør i Animalia.
– Reelle tall og edruelige diskusjoner er den eneste måten å skape innsikt og kunnskap rundt norsk kjøttproduksjon på. 

2016 er økonomisk kanskje KLFs beste

Gjestekommentaren nr. 10, 2016 er skrevet av Ståle Gausen, styreleder i KLF.
– En bedret økonomi må allikevel ikke bli en sovepute for organisasjonen.

Norsk lam – problem eller potensial?

Gjestekommentaren nr. 9, 2016 er skrevet av Dag Henning Reksnes, adm. direktør OEK.
- Vi må utvide produktspekteret slik at lam er mer enn lammelår, fårikålkjøtt og pinnekjøtt.

Kompetanse er ferskvare

Gjestekommentaren nr. 6, 2016 er skrevet av Espen Lynghaug, spesialrådgiver Kompetanse og utdanningspolitikk i NHO Mat og Drikke.
– Det er anslått at hver tredje manuelle arbeidsoppgave vil være rasjonalisert bort ved hjelp av ny teknologi i løpet av de neste 20 årene.

KLF – din sparringspartner!

Gjestekommentaren nr. 6, 2016 er skrevet av Bjørn-Ole Juul-Hansen, adm. direktør i KLF.
– KLFs sekretariatet er der også for eierne av medlemsbedrifter som ønsker å snakke om slike problemstillinger når det blir i tøffeste laget.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt