Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Vellykket restaurantsatsing på Ringebu

Vellykket restaurantsatsing på Ringebu

Malingsspann, tapet og gulvbelegg er erstattet med gode viner, lekre kjøttretter og raffinert interiør. Vi snakker om restauranten som Anni Byskov har etablert på Ringebu.

Anni har realisert drømmen om restaurant

Da malerbutikken vegg i vegg med kjøttbutikken ble ledig for temmelig nøyaktig ett år siden, slo Anni Byskov til. Hun overtok like godt lokalene, investerte rundt 10 millioner kroner i nødvendige oppgraderinger, og gikk i gang med krum hals. Det har hun slett ikke angret på. Ett år senere har nemlig hennes satsing på restaurantdrift vist seg å være et smart trekk. Folk strømmer til og lokalsamfunnet er beriket med et topp spisested.

DRØM SOM OPPFYLLES
– Dette er en liten drøm som har gått i oppfyllelse. Jeg har i mange år syslet med planer om å utvide virksomheten på Ringebu med spisested, og nå har jeg realisert drømmen. Det kjennes godt. Og alt tyder på at både lokalbefolkningen og hyttefolket i vårt område er av samme oppfatning, sier Anni Byskov over en kaffekopp i restauranten.

Hun peker på at fordelen med å ha denne restauranten vegg i vegg med kjøttbutikken, er at begge virksomhetene kan dra nytte av et godt utrustet kjøkken. Og kjøttmaten i restauranten kommer selvsagt fra butikken. Omsetningen i det første hele driftsåret vil ligge på rundt fire millioner kroner.

KVALITET FORAN KVANTITET
– Hva går restaurantkonseptet ut på?
– Vi konsentrerer oss om noen få, men gode retter. Hos oss finner ikke gjestene en lang menyliste med retter slik man ofte opplever på f.eks. Kina-restauranter. Vi prioriterer med andre ord kvalitet framfor kvantitet. Det har tydeligvis våre kunder oppfattet.

– 10 millioner kroner er mye penger. Med andre ord en tøff satsing?
– Ja, det er det ikke tvil om. Men jeg følte at det var nå eller aldri. Lokalene ble ledige, jeg har syslet med denne ideen opp i mitt hode, og mange har overfor meg etterspurt et godt spisested i Ringebu. Konklusjonen på alt dette ble derfor klar: sats!

GOD ATMOSFÆRE
Da vi nylig besøkte både restauranten og kjøttbutikken, var det en jevn strøm av kunder og gjester. Ja, vi talte faktisk flere kunder/ gjester hos Anni, enn i Mega-butikken tvers over gate. Mange av de besøkende beveget seg fra butikken til restauranten og avsluttet handlerunden med en matbit i flotte omgivelser. Anni Byskov har nemlig brukt mye penger på å gjøre lokalene egnet for restaurantdrift. Og ikke minst at gjestene bokstavelig talt skal kunne nyte maten i en god atmosfære. Av totalinvesteringen på rundt 10 millioner kroner, er nemlig så mye som 2,5 millioner kroner brukt på ventilasjon. Også oppgradering av felleskjøkkenet har vært en betydelig utgiftspost. 150 kvadratmeter er hva gjestene har til rådighet og restaurantlokalet er arkitekt-designet fra A til Å.

LOGISTIKKUTFORDRING
– Hva har vært den største utfordringen i etableringen av denne restauranten?
– Uten tvil det å samkjøre de to virksomhetene. Det er en logistikkutfordring å både drive kjøttbutikk og restaurant, med stort sett den samme staben. Men jeg føler at vi har klart denne utfordringen. Ikke minst takket vært fantastisk stå-på vilje fra våre ansatte. Jeg vil hevde at uten denne gjennomføringsviljen fra våre ansatte, ville det blitt vanskelig å få dette til, oppsummerer Anni Byskov.

Les hele saken i bladet Kjøttbransjen nr 8, 2018.

Nøkkelord: Annis Spisested, Ringebu
Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt