Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Ut av skolen – inn i bedriften

Ut av skolen – inn i bedriften

– Slipp fangene fri, det er vår! oppfordrer Jens Eide alle som steller med fagopplæring i Norge.

Raskere: Slakterileder Jens Eide vil ha lærlingene raskere inn i bedriften.

Jens Eide Slakteri er blant Norges fremste på fagopplæring. Derfor var sjefen sjøl en naturlig innleder da alle aktørene i arbeidsliv og opplæring nylig var samlet på NHO-konferansen Yrkesfag 2013. Sammen med Harald Grayston i Byggelaget AS på  Bryne fortalte han hvordan bedriftene kan bidra til at elevene kommer seg tidligere ut i praksis.

Matte med saltprosenten
Eide vil la dem slippe to år på skolebenken, få dem rett i arbeid, og bruke faget som utgangspunkt for den teoretiske opplæringen.

– Hvorfor skal de sitte på skolebenken i to år når de er så lei at de ikke kommer gjennom det? Når de ikke vil lære x-er og y-er? Men det å snakke om bindevev, proteiner og saltprosenter, det er gøy; det er faget. Få læreren ut av skolen og inn i bedriften, og få eleven ut i praksis og synliggjør den praktiske matematikken, oppfordrer han.

Folkeskikk og morgenstart
Det må følge med penger, men til syvende og sist vil lærebedriftene spare det offentlige for mye hvis de får sjansen, fastslår Jens Eide, som mener det er skremmende når hele 40 prosent av yrkesfag-elevene dropper ut.

– Lærlingen skal opp om  morgenen, vi skal lære ham folkeskikk. Så skal vi begynne å få noe inn i skrotten, sier Eide.

Gå til arkivet for å lese hele saken i bladet Kjøttbransjen nr. 3 2013.

Les flere saker fra siste utgave.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt