Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / - Traumatisk situasjon for alle våre ansatte

- Traumatisk situasjon for alle våre ansatte

- Det er dramatisk for oss nå. Alle ordre ble kansellert i løpet av et par dager og alle ansatte er nå permittert. Nå håper jeg å kunne ta del i kontantstøtteordningen som regjeringen har lansert.

Det er krevende å i løpet av en dag eller to mister alt av kunder, sier Robert Ruud.

Daglig leder Robert Ruud i firmaet Gunnar Ruud Catering er langt nede om dagen. Ikke nok med at han selv har vært korona-syk og sittet i isolasjon, nå må han konstatere at alt av kunder er blitt borte som dugg for solen.

- Maktesløshet! Det er hva jeg føler akkurat nå. Det er en surrealistisk situasjon for oss og ikke minst er den psykiske belastningen stor på våre ansatte. Det er krevende å i løpet av en dag eller to mister alt av kunder. Ja, nærmest traumatiserende, sier Robert Ruud.

Han leverer primært til catering og det markedet er helt dødt nå.

- Vurderte dere på noe tidspunkt å forsøke å selge varer over disk. Dere har jo mulighet til det? Og hva med levering på døra til potensielle kunder?
- Butikksalg var oppe til vurdering, men ettersom jeg satt i isolasjon, var det vanskelig å få i gang et slikt opplegg. Å frakte ut varer er heller ikke noe alternativ siden vårt produktspekter er myntet på bedrifter, kantiner og restauranter.

- Hva med varer og råvarer på lager? Er dette et problem for dere i den aktuelle situasjonen dere er oppe i?
- Vi har fryst ned det som kan fryses, og ryddet unna så godt vi kan. Nå håper jeg å få noe av tapet dekket gjennom regjeringens kontantstøtteordning, avslutter Robert Ruud.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt