Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Toten Kjøtt utvider nok en gang

Toten Kjøtt utvider nok en gang

Toten Kjøtt må utvide for andre gang på to år. Nå får totningene laget reguleringsplan, slik at det skal gå raskere neste gang det må bygges.

Her bygget Rolf i fremtiden. Selmer-Hansen og Toten Kjøtt ut i fjor; nå er det klart for nye utvidelser.

I fjor investerte Toten Kjøtt ti millioner i ny stekelinje, ny stanser, ny nedkjølingstunnel og et påbygg på 100 kvadratmeter. Allerede i høst må Rolf Selmer-Hansen og kollegene utvide en gang til.

MER TIL KJEDENE
Nå er det snakk om 200 kvadratmeter til lager. Emballasje og krydder trenger mer plass, og samtidig skal det tas hensyn til dagligvarekjeder som stiller strengere krav til separat lagring. 90 prosent av salget fra kjøttbedriften på Bøverbru i Vestre Toten går til dagligvarehandelen. Og det øker:

– Vi har vært heldige og fått levert mer til kjedene, sier Selmer-Hansen. Det øker også behovet for lagerplass: Dagens lokaler blir for trange nærmere jul.

Toten Kjøtt har mange premierte farseprodukter. Se resultater fra NM tilbake til 2010.

FARSE PÅ DAGEN
Kombinasjonen medisterfarse og egen distribusjon er gull verdt for Toten Kjøtt.
– Vi er tett på butikkene og kan svinge oss – får vi bestilling før klokken 15 den ene dagen, så har vi farse klar til utkjøring til sju neste morgen. Farse er ekstrem ferskvare. De store og de som går over grossist, går glipp av en dag i butikk. Når holdbarheten er produksjonsdagen pluss tre dager, betyr det mye, sier Rolf Selmer-Hansen.

Derfor er medisterfarse et produkt som bare selges regionalt.
– Men så er da også farse og medisterkaker typiske innlandsprodukter. Det går lite av det på landsbasis, men for oss er det stort, konstaterer hovedeieren på Toten Kjøtt.

KRAFTIG VEKST
I fjor kom omsetningen opp i 62 millioner kroner. Det er godt over en dobling på få år: I 2008 solgte bedriften for under 25 millioner. Toten Kjøtt distribuerer for Holmstad Hjemmebakeri, Sangnæspølsa og Bjerke Spekemat & Delikatesse, også. I dag står bakervarene i container utenfor lokalene; nå skal det bli plass til dem innendørs.

Allerede før sommerferien var alt klart til å bygge ut – unntatt tillatelsen fra kommunen. Nå lager Toten Kjøtt en reguleringsplan for området, slik at det skal gå raskere neste gang det blir behov for å bygge ut.

– Vi har tatt med på planen arealene et godt stykke i begge retninger, forteller Rolf Selmer-Hansen. Toten Kjøtt har romslig tomt og god plass til å utvide på to sider også etter årets prosjekt.

Les flere saker fra bladet Kjøttbransjen nr. 6, 2016.

Les flere saker fra siste utgave av bladet Kjøttbransjen.

Nøkkelord: Toten Kjøtt, farse
Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt