Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / – Ta i bruk Landbrukets dataflyt!

– Ta i bruk Landbrukets dataflyt!

Nå kan KLF-slakterier ta i bruk Landbrukets Dataflyt for å sende avregninger til sine produsenter. Først ute er Fatland og i denne bedriften er løsningen allerede tilgjengelig.

Innen sommeren vil Furuseths produsenter få tilgang til systemet, og Midt-Norge Slakteri står deretter for tur. Øvrige slakterier og eggpakkerier tilknyttet KLF, kan fra sommeren av gjøre klart for forsendelse av data gjennom løsningen. Sjekk med din varemottaker om fremdriftsplan.

BEDRET BESLUTNINGSSTØTTE
Dataflyt er en standardisert elektronisk løsning som transporterer avregninger (og faktura, årsrapporter og standardiserte rapporter) ferdig kontert på en standardisert måte inn i ditt regnskap. På den måten dannes det grunnlag for bedret beslutningsstøtte, benchmarking og statistikk. I tillegg blir det bedre data til landbruksforskning. For å oppnå dette må produsentene være registrert i samtykkeregisteret på www.landbruketsdataflyt.no.

– Både bonden og KLF-bedriftene vil nyte godt av denne løsningen. Varemottakere kan etter hvert gå helt bort fra fysisk utsendelse av avregninger. De kommer til å ligge tilgjengelig i Landbrukets dataflyt, sier Endre Myhr i KLF.

LDataflyt

Slik ser den nye flyten av data ut. Både bonde, slakterier og regnskapskontor vil spare tid og penger.

GODE ERFARINGER
Fatland har fra 2. mai rapportert slaktedata via Dataflyt. Erfaringene så langt er gode.
– Alle avregninger pr. mai måned bli rapportert på nytt format og de vil da være tilgjengelig for regnskapskontorene. Regnskapskontorene vil så teste og sjekke slakteavregninger med driftsdata. Når dette er godkjent vil regnskapskontorene kunne bruke dette i AGRO og DUET etter avtale med produsentene, forklarer konsernsjef Terje Wester.

Han understreker at Fatland også vil gå over til å sende avregningene på e-post til alle bøndene.
– Vi kan fortsatt levere på papir til de som trenger det, men vi vet at de fleste bøndene bruker smarttelefon og PC/Mac som arbeidsverktøy, sier Wester.

300 REGNSKAPSKONTOR
Det var for rundt 25 år siden at KLF lanserte en felles rapporteringsvei for KLF Slaktedata. Nå er det lagt ned mye jobb for å kunne sende komplette avregninger gjennom løsningen Landbrukets dataflyt. Bønder kan fremover forvente at slakterier, eggpakkerier og ullmottakere er koplet på løsningen. Ved utgangen av 2016 brukte over 300 regnskapskontor med over 8000 landbruksforetak, løsningen.

Dataflyt er et felles IKT-system i landbruksnæringa for standardisert elektronisk transport av avregninger, faktura, regnskapsrapporter, driftsinformasjon og andre standardiserte landbruksdata. Systemet skal gi grunnlag for bedre beslutningsstøtte gjennom utvikling av sammenlignings-og nøkkeltall for det enkelte landbruksforetak, statistikk og bedre datagrunnlag for landbruksforskning.

Nå kan KLF-slakterier ta i bruk Landbrukets Dataflyt for å sende avregninger til sine produsenter. Først ute er Fatland og i denne bedriften er løsningen allerede tilgjengelig.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt