Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Svindland trygt på plass i nytt anlegg

Svindland trygt på plass i nytt anlegg

Utbyggingen har kostet et sted mellom 50 og 55 millioner kroner, men for den prisen har Svindland AS fått på plass topp moderne produksjonsfasiliteter. Rett før sommerferien ble anlegget offisielt åpnet.

Sentale personer i forbindelse med nyanlegget: Fra venstre eier Kjell Svindland, styreleder Knud Daugaard og daglig leder Rune Svindland.

– En ting er sikkert: jeg skal aldri mer bygge fabrikk. Denne prosessen har vært tidkrevende og til tider nokså slitsom. Men i dag er jeg bare tilfreds og glad. Å ta imot bransjefolk, leverandører og andre som ønsker å se hva vi har fått til her oppe, er godt for alle oss som har jobbet med denne utbyggingen, sier en stolt daglig leder Rune Svindland.

OMBYGD INDUSTRIHALL
Nytt kjøleanlegg, nye klimarom og ny slicelinje. Det er noe av det ansatte og ledelse kan glede seg over når Flekkefjord-bedriften nå er på plass i nye lokaler. For øvrig en ombygd industrihall. Til sammen nær 10 millioner kroner har Flekkefjord bedriften investert i nytt utstyr, mens prislappen på bygget og omgjøringer her beløper seg til rundt 40 millioner kroner. Rune Svindland føler bedriften har fått en hel del for disse pengene.

4500 KVADRATMETER
– Nå har vi fått mye klarere soneinndelinger og dette gir oss betydelige fordeler når det gjelder mattrygghet. Vi har nå produksjonsfasiliteter på hele 4500 kvadratmeter over to etasjer. Det gjør oss i stand til å møte de utfordringer vi står overfor, påpeker Svindland.
– Hva vil flyttingen og moderniseringen få å si for dere som spekematleverandør?
– Vi vil nå makte å produsere nok spekemat for å tilfredsstille våre kunders behov. Det har vi dessverre ikke klart godt nok de siste årene. Rett og slett fordi produksjons-kapasiteten tidvis har vært sprengt, påpeker Svindland.

SOLIDE 2016-TALL
Den tradisjonsrike bedriften har i alle år hatt gode regnskapstall. I fjor omsatte sørlandsbedriften for 61 millioner kroner, mot 55 millioner kroner året før. Resultatet i 2016 endte på åtte millioner kroner. Årets resultat blir naturlig nok preget av den investering bedriften har tatt, men omsetningsmessig tror Svindland at det vil være mulig å nærme seg 70 millioner kroner ved årets slutt.

I det nye anlegget vil nemlig produksjonskapasiteten bli økt med 15 prosent. I dag forbruker bedriften 25 tonn råstoff pr. uke. På årsbasis snakker vi om 1000 tonn. Av dette råstoffvolumet blir det rundt 300 tonn spekepølse.

GOD KUNDEMIKS
– Hva med produktporteføljen? Blir den endret nå?
– Nei, vi gjør ingen vesentlige endringer her. Vi skal fortsatt lage et begrenset antall gode spekeprodukter basert på godt råstoff. Slikt blir det gode kalkyler ut av. Og all den stund alle våre produkter produseres på en og samme produksjonslinje, blir logistikken god, sier Rune Svindland.

Kundemassen er en fin miks av dagligvare-, storhusholdnings- og industrikunder. I tillegg omsetter bedriften spekepølser via messer. I industrimarkedet er Jæder en betydelig kunde og hovedproduktet her er pepperoni/salami til pizzatopping.

Svindland er en familiebedrift, der Nortura eier en tredjedel av aksjene. I dag består arbeidsstokken av 16 årsverk.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt