Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Strøm-Larsen ekspanderer til Kjøttbyen

Strøm-Larsen ekspanderer til Kjøttbyen

Strøm-Larsen bygger nye produksjonslokaler på Furuset. Midt i byggingen konstaterer Jan Strøm-Larsen at kundene har begynt å bruke kokebøkene sine; ikke bare å kjøpe dem.

– Folk lager mer mat igjen. Tidligere kjøpte de kokebøker, nå bruker de dem også, sier Jan Strøm-Larsen.

Vi har overtatt et tidligere lager i Kjøttbyen på Furuset, og i februar i år startet vi byggingen, forteller Jan Strøm-Larsen til Kjøttbransjen. Sammen med broren Erik er han fjerde generasjon i familiebedriften på Torshov i Oslo.

Flytter produksjonen
Det er 110 år siden Strøm-Larsen så dagens lys, og 85 år siden dagens lokaler på hjørnet Vogts gate/ Hegermanns gate ble ledige. Med en omsetning som har kommet opp i 86 millioner kroner, er det behov for noe større.

– Vi skal produsere alt fra pølsemakeriet vårt på Furuset. Skjæring og speking skal også foregå der, og det blir derfra vi skal kjøre ut all engros, forteller Jan Strøm-Larsen. Firmaet har hatt spekemat og skjæring i lokaler på Rommen helt nord i Oslo, men flytter ut derfra.

Solid vekst
– Det er trangt og upraktisk her, konstaterer han, der han sitter på kontoret, et par smale ganger og en enda smalere vindeltrapp unna butikken. – Samtidig har vi vokst litt.

«Litt» er et tøyelig begrep. Begge de to siste årene har omsetningen økt med rundt ti prosent. Dermed er det ikke rart at det blir trangt bak butikken.

– Det er alltid en utfordring å ha produksjonen et annet sted enn i butikken. Men dette er ikke så langt unna. Når de fleste bilene kommer til Furuset istedenfor hit, så kommer i hvert fall mange av dem som bor her, til å sette pris på det, konstaterer Jan Strøm-Larsen.

Ønsker utvalg
Butikken på Torshov regner først og fremst Annis på Mathallen og Maschmanns på Sjølyst som konkurrenter i hovedstaden, selv om de ikke lager produktene sine selv i byen. – Markedet taler litt for oss akkurat nå. Forbrukerne ønsker noe annet enn det de får i kjedebutikkene, og litt bedre utvalg, sier han.

Les hele saken i bladet Kjøttbransjen nr 3, 2014.
Les flere saker fra siste utgave av bladet Kjøttbransjen.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt