Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Solid forbedring i Angus-resultatene i fjor

Solid forbedring i Angus-resultatene i fjor

Angus-gruppen som helhet opplevde en økning i omsetningen i fjor på 7,2 prosent i forhold til 2012. Samlet fikk de åtte toneangivende bedriftene i gruppen et resultat før skatt på vel 13 millioner kroner. Det er en forbedring på drøyt 37 prosent.

Laila Hole i Hole Kjøtt AS i Ålesund har all grunn til å være tilfreds med resultatutviklingen.

Omsetningsmessig endte de åtte bedriftene på 214,7 millioner kroner. Det er en økning på vel 13 millioner kroner i forhold til 2012. Gledelig med tanke på 2013 er at markedet tydeligvis setter pris på spesialforretninger, ettersom omsetningen totalt sett altså har økt.

Hole Kjøtt
Best resultatutvikling i Angus-gruppen i fjor oppnådde Hole Kjøtt med en resultatmargin på 11,1 prosent. Bedriften omsatte for 14,1 millioner kroner og fikk et resultat før skatt på vel 1,5 millioner kroner. I kjøttbransjesammenheng er det svært akseptabelt og resultatet økte markant i forhold til året før.

Håland Kjøtt
Også Håland kjøtt kan være tilfreds med resultatutviklingen. Riktignok omsatte bedriften for temmelig nøyaktig det samme i fjor som året før, men resultatet økte fra 365 000 kroner til 989 000 kroner i fjor. Det gir en resultatmargin på 3,9 prosent.

Annis Pølsemakeri
Den Angus-bedriften som opplevde størst omsetningsvekst i fjor var Annis Pølsemakeri. Salget i denne bedriften økte med hele 15,8 prosent til drøyt 20 millioner kroner. Resultatmarginen var imidlertid bare på 2,2 prosent, mot 7,2 prosent året før. Men her må vi justere for at Ringebu-bedriften har investert betydelige beløp i ny butikk.

I bladet Kjøttbransjen nr. 3, 2014 kan du lese mer om resultatene fra de andre butikkene i  Angus-gruppen; Alf Strøm- Larsen AS, Gunnar Ruud AS, Solheim Kjøtt AS, Gaupset AS og Th. A. Abrahamsen AS.

Les flere saker fra siste utgave av bladet Kjøttbransjen nr. 3, 2014.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt