Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Smak av Mydland-skinke på Grüne Woche

Smak av Mydland-skinke på Grüne Woche

Rett etter at landbruks- og matminister Olaug Bollestad hadde åpnet den norske paviljongen på årets Grüne Woche (IGW), tok hun seg god tid med Mydlands representanter på messen. Og hun smakte selvsagt på den populære Umberto-skinka fra Tromsø-bedriften.

Mydlands «juniorer», Andreas og Fredrik, serverte premiumskinke til landbruks- og matministeren. Foto: Svein-Erik Eide

– Veldig rik på smak. Typisk for mangfoldet innenfor norsk matproduksjon akkurat nå, var ministerens dom.

80 UTSTILLERE
– Jeg er ganske trygg på at Mydland og de 79 andre norske utstillerne representerer noe av det ypperste fra sine regioner. Det er, og skal være, et kvalitetsstempel å bli valgt ut som utstiller til den norske standen på IGW. Her i Tyskland, et av våre viktigste markeder i utlandet, skal utstillerne representere Norge og regionen sin. Tall for 2019 viser at tyske turister har flest overnattinger og høyest forbruk blant utenlandske turister.

Antallet tyske turister holder seg stabilt og disse turistene har vært den største internasjonale turistgruppen over lang tid, sa landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

GOD STEMNING
For Mydlands «juniorer», Andreas og Fredrik (Fredrik er for øvrig sønn av Kurt Mydland) var det selvsagt en ære å få lov å servere premiumskinke til vår landbruks- og matminister.
– Gøy å være med her nede og morsomt å kjenne atmosfæren og stemningen på en slik stor messe. Og man blir selvsagt stolt av å markedsføre og selge kjøtt-godbiter på denne flotte norske delen av IGW, sier Fredrik Mydland.

DEDIKASJON VIKTIG
Et sentralt tema som var oppe til diskusjon i statsrådens delegasjon på årets messe, var rekruttering til mat- og måltidsbransjen.
– Skal vi lykkes med å gjøre Norge til en matnasjon av rang, så trenger vi dedikerte lokalmatprodusenter. De som tar vare på råvarene fra sitt område, og lager fantastisk mat av dem, sa landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

OPPTUR FOR HADELAND
En av disse dedikerte lokalmatprodusentene er Hadeland Viltslakteri. Bedriften skal nå bygge nytt anlegg – rett og slett på grunn av stor interesse for produktene.
– Vi deltok under fjorårets NM i juleprodukter og fikk så mye positiv oppmerksomhet at vi tredoblet juleomsetningen. Når man lager landets beste  medisterkaker, sier det seg selv at trykket blir stort. Det tar vi med oss når vi nå snart går i gang med byggingen av nytt anlegg. Her blir det både slakting, foredling og pakking, fastslo Tor Egil-Torp.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt