Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Slutt for Grilstad-fabrikken i Åsen

Slutt for Grilstad-fabrikken i Åsen

48 ansatte ved Grilstads fabrikk i Åsen blir berørt av styrets beslutning om å flytte produksjon og skjæring fra Åsen til Brumunddal.

- Det er trist med hensyn til egen fabrikk og de jeg leder i hverdagen, sier fabrikksjef Ariel Strømmen ved Grilstad Åsen.

– Vi har vært med i prosessen med å se på kostnader og besparelser siden slutten av oktober, og vi innser jo hvorfor avgjørelsen falt i favør Brumunddal. Sånn sett har jeg forståelse for at Grilstad velger som de gjør. Men jeg syns det er trist med hensyn til egen fabrikk og de jeg leder i hverdagen, sier fabrikksjef Ariel Strømmen ved Grilstad Åsen.

Jørgen Wiig gikk fra kaffe til salami (Bladet Kjøttbransjen - 11.12.2018)

Det er for å styrke konkurransekraften og legge til rette for en lønnsom vekst innen ferskvareområdet i bedriften, at styret i Grilstad AS mandag denne  uken besluttet å flytte produksjon og skjæring fra fabrikken på Åsen til Brumunddal. I  den  forbindelse vil det så raskt  som  mulig  bli satt i gang en kartlegging av ansattes ønsker og behov på Åsen slik at belastningen på den enkelte reduseres så mye som mulig. Grilstad AS vil kunne tilby en del av de ansatte stillinger på de andre fabrikkene i konsernet.

Produksjonen kan bli flyttet fra Åsen (Bladet Kjøttbransjen - 05.11.2018)

Hva skjer med anlegget på Åsen og har dere planer om utvidelser/moderniseringer i Hedmark, Ståle Gausen direktør innkjøp og næringspolitikk i Grilstad?
- Anlegget i Åsen vil bli lagt ut for salg når flyttingen er gjennomført. I Brumunddal finnes bygningsmassen allerede, men den skal oppgraderes noe.

- Hvor mange ansatte blir med dit og hva er den økonomiske effekten for dere på sikt ?
- Det er startet kartleggingssamtaler med hver enkelt ansatt for å vurdere hva de ønsker. Vi har en del ledige stillinger i konsernets fabrikker som kan være aktuelle for ansatte i Åsen. Det er gjort utredninger som viser at vi vil styrke konkurransekraften vår med den planlagte endringen, men vi ønsker ikke å gå ut med tall på dette, sier Gausen.

Grilstad-konsernet har i dag ca. 450 ansatte. De fire fabrikkanleggene i Norge blir nå til tre; i Trondheim, på Stranda og i Brumunddal. Grilstad har også en fabrikk i Östersund i Sverige. Her produseres spekevarer som distribueres gjennom de fleste dagligvarebutikkene i Sverige. Grilstad er eid av Jenssen Holding as (61,63 %), Reiten & Co-fondet NCP II (33,37 %) og Reinkind as (5,0 %).

Nøkkelord: Åsen, Brumunddal, Grilstad
Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt