Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Slik reduseres rengjøringstiden ved presisjonsveiing

Slik reduseres rengjøringstiden ved presisjonsveiing

På produksjonsutstyr, inkludert sjekkvekter, må regelmessig strenge rengjøringsrutiner gjennomføres for å unngå risiko for bakteriell forurensning. Rengjøring medfører imidlertid driftsstans som resulterer i en reduksjon i produksjon og fortjeneste.

Annonse MettlerToledo

Av Niels Olesen, Business Area Manager, Produktinspeksjon Nordics, Mettler-Toledo Produktinspeksjon

Strenge rengjøringsprosedyrer er viktige for mange produsenter som arbeider i tøffe produksjonsmiljøer. Imidlertid kan effektiviteten av rengjøringsprosessen forbedres og tiden det tar kan reduseres ved å følge disse 3 tipsene.

# 1: Forstå de hygieniske designprinsippene for produksjonsutstyr
Å ha en hygienisk utformet inspeksjonsmaskin bidrar til å minimere risikoen for bakteriell forurensning. Hygieniske designfunksjoner, slik som lett tilgjengelige maskiner, en åpen rammeutforming med bare fire ben på gulvet og den helt viktige IP69-klassifiseringen, hjelper med å tåle grundige rengjøringsrutiner, mens skrå flater hindrer oppsamling av væske og rusk.

# 2: Velg inspeksjonsutstyr som har lett demonterbare og monterbare transportbånd
Transportbånd og deler som kan fjernes intuitivt og uten verktøy reduserer driftsstansen dramatisk. Deler som er designet etter Poka-Yoke-prinsippet vil sikre feilfri og rask montering. Dette reduserer ytterligere nedetid for produksjonen da utstyret kan settes sammen igjen riktig – og raskt – for at produksjonslinjen skal starte opp igjen.

Produsenter kan også oppnå null driftsstans under rengjøringsprosessen ved å ha et andre sett med transportbånd. Produksjonen opprettholdes på grunn av bytte til det andre transportbåndet mens det første settet rengjøres.

# 3: Oppretthold presisjonsveiing uavhengig av miljøforhold
En veiecelle er hjertet i en sjekkvekt. Imidlertid kan for høye temperatursvingninger påvirke ytelsen, f.eks. forårsaket av rengjøring med varmt vann under høyt trykk. Produsenter som ser etter måter å opprettholde presisjonsveiing uavhengig av miljøforhold, bør vurdere elektromagnetiske kraftrestaureringsveieceller (EMFR). Disse er mer nøyaktige, måler raskere og er temperaturstabiliserte sammenlignet med andre veiecelletyper. Dette gjør det mulig for produsenten å fortsette produksjonen umiddelbart etter hard vasking, uten å påvirke nøyaktigheten eller veieresultatene.

Hvis du vil ha mer informasjon om å evaluere vaskeegenskapene til sjekkvekter og derved redusere rengjøringstiden og minimere forurensningsrisikoen, last ned Mettler-Toledos gratis eGuide.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt