Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Skjærehallen ble gourmetrestaurant

Skjærehallen ble gourmetrestaurant

Moro for mesterkokken, og blest for bedriften. En tom skjærehall i Trondheim Slaktehus ble forvandlet til gourmetrestaurant i to kvelder.

Hadde du trodd at dette egentlig er en skjærehall?

Plutselig dukker det opp en restaurant på et helt uventet sted. Den serverer god mat i noen dager – og så er den borte igjen, like fort som den kom.

Popup-restaurant
Popup-restaurantene er blitt et spennende innslag blant de mer trendy av verdens matglade. I Norge har det skjedd noen få ganger. I Trondheim? Aldri. Ikke før mesterkokk Adrian Løvold oppdaget skjærehallen på Trondheim Slaktehus.

– Adrian er jo en dreven konkurransekokk, og har kommet hit for å kjøpe stykningsdeler. Så oppdaget han skjærehallen, og fikk lyst til å lage mat her. Men jeg er overrasket over hvor bra det ble, sier Jørgen Næss.

Etter den innrømmelsen slipper ikke sjefen i Trondheim Slaktehus til mer på en stund. På den andre siden av bordet sitter nemlig Roar Hildonen. Restaurant-veteranen har samarbeidet jevnlig med Adrian Løvold helt siden den gang 13 år gamle kokkespiren dukket opp og ville ha jobb. Hildonen skryter uhemmet av hvordan Jørgen Næss slo til på idéen med en eneste gang, uten snev av trøndersk treghet eller norsk skepsis, og hvordan Trondheim Slaktehus er Norges beste på tørrmodnet kjøtt.

Bygget og revet
Med hjelp av dekoratører og utsmykning fra Trondheims bedre interiør- og motebutikker, ble den tomme slaktehallen gjort om til et drømmelokale for et slikt matstunt. Bur, produksjonsmaskiner og hvite vegger dannet rammen rundt bord med levende lys, dekket etter alle kunstens regler.

Les hele saken i bladet Kjøttbransjen nr. 8, 2014.

Les flere saker fra siste utgave av bladet Kjøttbransjen.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt