Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Scandza tilbake på norske hender

Scandza tilbake på norske hender

Leiv Vidar og Finsbråten får helnorsk eierskap etter at gründerne bak selskapet Scandza har kjøpt ut de utenlandske medeierne i selskapet.

Synnøve Finden, Finsbråten, Leiv Vidar og Sørlandschips er tilbake på norske hender, sier Jan Bodd.

Dermed har Synnøve Finden, Finsbråten, Leiv Vidar og Sørlandschips fått norske majoritetseiere etter at Scandza har kjøpt ut det britiske selskapet CapVest.

Det var Jan Bodd og Stig Sunde som etablerte Scandza i 2007 og kjøpte Synnøve Finden i 2009. Målet var å samle et knippe merkevarer under en paraply for å utfordre etablerte store aktører i enkelte kategorier.

I dag eier selskapet blant annet kjøttforedlingsbedriftene Finsbråten og Leiv Vidar. I tillegg eier de merkevarer i andre land. Sammen med Stig Sunde, Karl Kristian Sunde og 39 ansatte i Scandza, får de nå kontroll på 60 prosent av aksjene i selskapet. Dermed er Synnøve Finden, Finsbråten, Leiv Vidar og Sørlandschips tilbake på norske hender, sier Jan Bodd som er med på eiersiden sammen med Sunde-familien.

 Scandzas selskaper har 550 ansatte og Bodd og Sunde sier de ønsker å satse langsiktig.
- Vi ønsker å bidra til at norsk landbruk skal utvikle seg framover, og vi har ambisjoner om å gjøre enkelte norske landbruksprodukt synlige i utlandet, sier Stig Sunde.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt