Roboter overflødiggjør ikke menneskelig arbeidskraft
- For kjøttbransjen er automatisering og robotisering mer å regne som evolusjon enn revolusjon. Knapt noen andre bransjer har mer nytte av framskritt på dette området.

Sjefsøkonom Kjetil Olsen i Nordea, tror ikke menneskelig arbeidskraft blir overflødig selv om robotiseringen skyter fart i de fleste bransjer. Poenget hans, og som ble presentert på Kiel-seminaret, er at automatisering og økt bruk av smarte maskiner, skaper andre oppgaver for ansatte i bedriftene.
- Kjedelige og helsemessig krevende jobber blir borte. Dermed frigjøres ressurser til jobber innenfor produktutvikling og markedsføring. Dette er ikke minst gunstig for bedrifter i kjøtt bransjen. Men vi har sett denne utviklingen i møbelbransjen i mange år, sa Olsen.
Han pekte også på at økt produktivitet på tvers av bransjer, er et viktig element i utviklingen vi nå ser. Olsen fastslo dessuten at omstilling blir stadig viktigere- også i kjøttbransjen. Her er utdanning og kompetanseutvikling nøkkelen.
I neste utgave av Kjøttbransjen kan du lese mer om denne saken.
Aktiviteter
Leverandørguide
Mest lest i bladet kjøttbransjen
- Den Stolte Hane mister eggavtale med REMA
- Bedret resultat for Nortura i 3.tertial
- Slutt for Grilstad-fabrikken i Åsen
- Den Stolte Hane kaprer markedsandeler
- Reduserer i Malvik og legger ned i Evanger
- Wagyukalver på plass i Norge
- Kraftig Røros-mobilisering på Grüne Woche
- Neppe grunn til krisemaksimering!
- Om permisjon og permittering
- Jakten på premium-ribbe