Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Reduserer i Malvik og legger ned i Evanger

Reduserer i Malvik og legger ned i Evanger

Nortura varslet onsdag denne uken at de vil redusere aktiviteten ved anlegget i Malvik i Trøndelag. Samtidig vil konstituert konsernsjef Hans Thorn Wittussen innstille på å avvikle driften av Nortura Evanger.

Omstillingsprosessen i Malvik innebærer at man flytter ekspedisjonen for dagligvarekunder til Sarpsborg og for Proff-kunder til Tønsberg. Nortura opplyser i pressemeldingen at de har hatt overkapasitet på Nortura Malvik, og at tester har vist at det er mer effektivt å ekspedere varer fra de to andre stedene.

– Vi ser hele tiden på vår industristruktur for å sikre at den er effektiv og lønnsom. Når markedet vi opererer i forandrer seg raskt, må vi henge med. Våre beregninger viser at det både er lønnsomt og mest effektivt å samle ekspedisjonene på færre fabrikker, sier konserndirektør for Produksjon i Nortura, Lisbeth Svendsen.

Kolberg går av som konsernsjef i Nortura (Bladet Kjøttbransjen 21.11.2018)

Det vil opprettes nye årsverk i Sarpsborg som følge av omleggingen, og ansatte i Malvik vil bli prioritert dersom de søker stillingene der.

Situasjonen ved Nortura Evanger har oppstått som følge av naturkatastrofer og flom. Avviklingen skjer fordi situasjonen har gitt kostnader og driftsavbrudd. Her blir 10 ansatte rammet, hvorav fem slutter i løpet av året.

– Det er vemodig å avslutte driften ved Nortura Evanger. Men etter nøye vurdering ser vi ikke at vi har andre valgmuligheter slik situasjonen er, sier Wittussen i en melding.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt