Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Produksjonen kan bli flyttet fra Åsen

Produksjonen kan bli flyttet fra Åsen

Kjøtt- og spekematprodusenten Grilstad skal utrede om selskapet skal flytte produksjonen fra Åsen til Brumunddal.

Fabrikksjef Ariel Strømmen hos Grilstad på Åsen med en gruppe på omvisning.

Dersom konsernet bestemmer seg for å flytte produksjonen, rammes 48 fast ansatte og 15 deltidsansatte i Åsen, skriver Trønder-Avisa.
- Stemningen blant ansatte ble enormt dårlig da styrevedtaket ble kjent. Nå skal vi her ved fabrikken finne argumenter for at produksjonen bør bli værende i Åsen, sier fabrikksjef Ariel Strømmen til avisa.

400 mill. i inntekt
Bakgrunnen for utredningen er at selskapet ønsker å bli mer konkurransedyktig innen ferskvareområdet.
- Det er ønsket om lønnsom vekst som er årsaken til at selskapet nå skal vurdere anleggsstrukturen fra 2019. Vi skal se på kostnadseffekten av å legge produksjonen til Brumunddal, og også se på hva det koster å flytte anlegget dit, sier Strømmen.

Han sier at det er få norske kjøttbedrifter som går økonomisk godt. Han vil ikke oppgi resultatet for fabrikken i Åsen, men forteller at inntektene er 400 millioner kroner i året.

- Jeg og de ansatte her vil nå lete etter argumenter for å beholde produksjonen i Åsen. Vi er ikke imot noe, men mener det er lov å jobbe for noe. Så forholder vi oss til konklusjonen, sier Strømmen til Trønder-Avisa.

Les hele saken i Trønder-Avisa (Trønder-Avisa Pluss).

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt