Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Ny pris til Ask Gård Foredling

Ny pris til Ask Gård Foredling

Ask Gård Foredling fortsetter å hente høythengende priser. På årets Grüne Woche ble Jevnaker-bedriften tilgodesett med den «Nasjonale Bedriftsutviklingsprisen i landbruket 2018». Det er Innovasjon Norge som deler ut denne
prisen.

Tom Johannessen har bidratt sterkt til utviklingen av Ask Foredling i regi av Kristoffer Evang. T.v. Anne Marte Evang.

Bedriftseventyret Ask Gård Foredling startet på landbruksmessen «Dyrskuen» i Seljord i Telemark for sju år siden og fødselshjelper var pølsemaker Tom Johannessen på Nofima.

– Etter et kurs jeg arrangerte på «Dyrskun», der Kristoffer Evang deltok, fikk jeg en henvendelse om å komme opp til Jevnaker å hjelpe til videre. Der gikk vi bl.a. gjennom alternative lokaler for permanent produksjon og endte opp med ett spesielt lokale som egnet seg. Så startet Kristoffer med å ta inn lam som han begynte å skjære og produsere spekemat på basis av. Etter hvert fikk han og kona opp et nytt og moderne produksjonsbygg på gården og vi har i etterkant fulgt virksomheten tett . Det er i forbindelse med den faglige delen vi har assistert.Når det gjelder produktutvikling og markedsføring har de to vært svært selvgående, sier Tom Johannessen.

Nå er Nofima inne i bildet mer som rådgivere og det er i forbindelse med produksjon av spekemat bedriften følges opp.
– Jeg er imponert over hva bedriften har fått til. De har virkelig vokst med oppgaven og det har vært en glede å følge den utviklingen Ask har hatt siden etableringen, avslutter Nofima-pølsemakeren.

Og ifølge gründer Kristoffer Evang ville neppe Ask Gård og foredling neppe eksistert uten Nofima.
– Jeg har vel gått på det meste av kurs der og sender fortsatt ansatte på Nofima-kurs for å friske opp kunnskap og for å lære mer. Små og mellomstor bedrifter burde bruke Nofima i enda større grad. Jeg lærte det teknisk grunnleggende og det har jeg bygd videre på, fastslår Kristoffer Evang. Hans bedrift har i dag rundt 20 produkter med fem hovedprodukter.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt