Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Ny kyllingrase fra Norsk Kylling

Ny kyllingrase fra Norsk Kylling

Kyllingrasen Hubbard, skal leve lenger og vokse saktere enn kyllingen som er vanligst å produsere i Norge. I løpet av 2018 skal alle kyllingprodukter i REMA 1000 være fra denne rasen.

Kjell Stokbakken, administrerende direktør i Norsk Kylling lanserer Hubbard

Kyllingen har i større grad behov for miljøberikelser enn kyllingen som er vanlig i Norge.
- Hubbard er en aktiv og frisk kylling og trenger i stor grad stimuli som innbyr til lek og aktivitet. Derfor får alle Hubbard-bønder klatrestativ, høyballer, strøbad og hakkeblokker til kyllingene sine, sier Kjell Stokbakken, administrerende direktør i Norsk Kylling.

Den gamle typen, Ross 308, ble levert til slakt etter 30–32 dagers tid, mens den nye rasen vil være i fjøset i 45–46 dager før den sendes til slakt. REMA 1000 og Norsk Kylling har benyttet Dyrevernalliansen som en samarbeidspartner i arbeidet med å bytte til den nye kyllingrasen hos Norsk Kylling.

De første produktene merket Hubbard fra Solvinge rulles ut til alle REMA 1000-butikker i uke 6 og innen utgangen av 2018 vil alle kyllingprodukter som produseres av Norsk Kylling være Hubbard-kylling.

Meny-butikkene har allerede saktevoksende kylling fra Gårdsand i butikkhyllene under merket Lerstang. Kyllingen av rasen Sasso, er saktevoksende og slaktes etter mellom 63 og 75 dager. For dagens vanlige kyllinger er standarden 35 dager.

Også Den Stolte Hane og COOP satser på saktevoksende kylling. De benytter seg i dag av rasen Ross Rowan. Fôret er spesialutviklet for å være tilpasset en naturlig vekst. Trivsel er en viktig faktor for kyllingen, derfor aktiveres kyllingene med ulike aktiviteter, strøbad og leker.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt