Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Ny daglig leder i Meråker Kjøtt

Ny daglig leder i Meråker Kjøtt

Meråker Kjøtt AS er inne i et generasjonsskifte der Arvid Holmen (50) tar over den daglige ledelsen av bedriften.

Arvid Holmen starter nå som daglig leder for Meråker Kjøtt, etter allsidig fartstid som kjøpmann.

Arvid Holmen har jobbet som daglig leder i egen dagligvarebutikk i Stjørdal, og for ICA, Rimi og Kiwi. Holmen startet som 18-åring i familiens butikk, som fjerde generasjon kjøpmann. Etter hvert ble Holmen distriktssjef i ICA, i Trøndelag og Nordland. Han er bosatt i Stjørdal og biler tre kvarter en vei som dagpendler til tettstedet Meråker, inn mot grensen til Sverige.

Stekte produkter i form av kaker, utgjorde 1300 tonn i fjor. Om lag 80 prosent av dette går til Nortura som eier 50 prosent av Meråker Kjøtt. Innherred-sodd er et annet stort produkt som leveres over hele landet.

GODT KJENT
– Jeg kjenner sjefen Per Johan Pedersen fra før. Det er godt å ha ham gående som støttespiller fremover. Han kan mye og har gode kontakter, forteller Holmen.

– Jeg har holdt på med salg hele livet og tar ballasten med inn. Vi skal selge oss mer i butikk-kjeder og hos grossister. Derfor har jeg nå vært i 140 butikker Trøndelag rundt for å hilse på, selv om vi alt er i alle dagligvarekjedene.

– Nå i oppstarten har jeg jobbet en del på gulvet i fabrikken for å bli litt kjent med hvordan de jobber. Det en måte å vise ansikt, sier han som har stekt kjøttkaker og karbonader.

WIRKOLA-HOPP?
– Det er utfordrende å ta over i en bedrift som går så godt. Litt som å «hoppe etter Wirkola». Meråker Kjøtt er en familiebedrift med 40 virksomme år bak seg. Med cirka 60 årsverk er dette omtrent størst i Meråker, sier Holmen oppstemt. Han tar med at det først var litt skremmende, men at han har god tro.

Holmen nevner at større lokaler kan bli vurdert med plan for vekst.

– Det er spennende å se fremover. Man vet jo aldri helt hva som skjer. Vi har eksempelvis fem år igjen av avtalen med Nortura om å lage sodd. Vi må tenke scenarioer for hva som kan skje. Vi skal øke omsetningen. Jeg vet litt hvor jeg skal trykke for å få godt samarbeid og samhold. Det blir viktig å finne noen mål sammen.

FAKTA MERÅKER KJØTT

  • Får slakt fra Nortura i Malvik
  • Passerte 191 millioner kroner i omsetning i 2016, en økning på rundt 10 millioner kroner fra 2015.
  • Bedriften eies av Pedersen Eiendom AS og Nortura, halvt om halvt 

Les flere saker fra siste utgave av bladet Kjøttbransjen.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt