Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Medaljegrossist klar for NM

Medaljegrossist klar for NM

– Vi skal ydmykt delta i år også, men jeg kan hverken forlange eller forvente at vi tar like mange medaljer som vi gjorde for to år siden.

Tre blad Ruud foran bedriften på Oslo østkant.

Daglig leder Robert Ruud i familiefirmaet Gunnar Ruud Catering AS, er selvsagt klar for årets store konkurranse-begivenhet i kjøttbransjen, NM i kjøttprodukter. I november skal det avgjøres hvilke bedrifter som har landets beste kjøttprodukter og i tilsvarende konkurranse for to år siden imponerte Oslo-bedriften voldsomt. Tre NM-titler og fire gullmedaljer ble status den gang. En nærmest umulig oppgave å kopiere i år, men Robert Ruud sliter ikke med nevneverdig prestasjonsangst.

SMÅ MARGINER
– Vi liker denne konkurransen og vi liker selvsagt å hente hjem heder og ære. Men som jeg sa: vi er svært ydmyke med hensyn til medaljefangst. Å oppnå det vi gjorde i 2017, krevet at marginer i fleng er på vår side. Det er mange bedrifter som leverer inn topp produkter og det er vanskelig å gå helt til topps. Men vi skal prøve så godt vi bare kan, lover Robert Ruud.

MORO MED MEDISTERKAKER
– Når vi ber han trekke fram et spesielt produkt han synes det er ekstra stas å vinne med, er han ikke i tvil:
– Vi har fått NM-tittel for våre medisterkaker i de to siste jule-NM og klarer vi det i år også, vil det være fantastisk moro. Et artig poeng i den forbindelse er at begge gangene vi vant NM-tittel med medisterkaker, hentet vi tilfeldige kaker på kjøla og leverte disse inn til bedømmelse. Absolutt ingen form for spesialhåndtering, med andre ord.

NYE PRODUKTER I ÅR
For to år siden deltok Gunnar Ruud Catering med åtte produkter. Fire av disse ble belønnet med gull. NM-tittel fikk bedriften for røkt pinnekjøtt, medisterkaker og julepølse.

– Blir det de samme produktene denne gang?
– Vi vil nok forsøke oss med et par andre produkter i tillegg til de vi leverte inn for to år siden.

GOD MARKEDSFØRING
– Hvor verdifullt er det for dere å vinne medaljer og NM-titler i denne konkurransen?
– Veldig verdifullt – både markedsmessig og ikke minst som motivasjon for våre ansatte som kontinuerlig jobber med å forbedre produktene. Det er å havne i VG, med resultater brettet ut over flere sider, har en reklameverdi som knapt kan måles i kroner og ører. For to år siden kom folk fra alle kanter av landet for å kjøpe juleprodukter av oss. Ren og skjær jule-klondyke, avslutter Robert Ruud.

Nøkkelord: NM, Gunnar Ruud, Oslo, Kampen
Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt