Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Lang straff for eks-styreleder i BM-Food

Lang straff for eks-styreleder i BM-Food

Over en periode på 11 år, klarte den tidligere styreformann og økonomidirektøren å underslå mer enn 34 millioner kroner i importfirmaet BM-Food. I går ble Nils Morten Sandborg dømt til ubetinget fengsel i tre år og ni måneder.

Sandborg var inntil underslaget ble avslørt i oktober i fjor, en av tre partnere i BM-Food. Inntil saken sprakk, var han både styreleder og økonomiansvarlig i selskapet.  Det var høyt pengeforbruk som bidro til at de to andre to partnere i selskapet fikk mistanke om at noe var galt. 55 årige Sandborg ble pågrepet 24. oktober i fjor og satt varetektsfengslet i 18 dager på grunn av fare for bevisforspillelse. 

Han erkjente i første omgang å ha underslått åtte millioner kroner, men i retten la han alle kort på bordet. Han har tilbakeført åtte millioner kroner til selskapet etter at han solgte alt han eide etter pågripelsen. Oppgavene Sandborg hadde i selskapet med prokura, gjorde at han kunne holde på så lenge. Han skrev ut kreditnotaer til gamle kunder som ikke lenger handlet med selskapet, og pengene ble i virkeligheten sendt til hans egen konto. På denne måten ble forholdet til banken avstemt, slik at det var vanskelig å oppdage underslaget. 

Det første året (2000) belastet han selskapet med 1,5 millioner kroner. "Toppåret” var 2008 med hele 4,4 millioner kroner, ifølge Asker og Bærums Budstikke. I tillegg til fengselsstraffen er Sandborg fra dømt retten til å ha styreverv eller ledende stillinger i fem år.  Retten har også bestemt at 15 millioner kroner av utbyttet skal inndras til fordel for statskassen.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt