Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Kongelig kumlemiddag på Klepp

Kongelig kumlemiddag på Klepp

Da Klepp kommune skulle finne spise- og møtested for kronprins Haakon i forbindelse med hans besøk i kommunen, falt valget på lokalene til Håland Kjøtt.

Kronprins Haakon ble vartet opp av Idar Håland under sitt besøk i Klepp.


«Etestova», som ble etablert i forbindelse med flyttingen for to år siden, var åsted for bespisningen av det kongelige følget. Og selvsagt var det kumler som sto på menyen.

GAMMEL OPPSKRIFT
– Vi kunne jo ikke servere noe mer jærsk enn kumler. Våre kumler er basert på en 120 år gammel familieoppskrift og denne gang ble kumlene ledsaget av pølser, kålrabi og salt lammekjøtt. Mitt bestemte inntrykk var at maten falt i smak hos kronprinsen. Tallerkenen var i hvert fall helt tom da måltidet var over, forteller en tilfreds driver av Håland Kjøtt, Idar Håland.

– EN ÆRE
Han legger ikke skjul på at Klepp kommunes valg av nettopp Håland-lokalene, var en ære. Det var for øvrig i forbindelse med et komitemøte knyttet til det kommende Norgesmesterskapet i surfing at kronprinsen besøkte Klepp. Kronprins Haakon er nemlig sentral i organiseringen av dette arrangementet.

– Jeg føler at vi, ved å ta imot de kongelige på denne måten, bidrar til å sette Klepp kommune på Norges-kartet. Dessuten en gest til kjøttbransjen som sådan. I løpet av de knappe to årene vi har drevet virksomhet i dagens lokaler, har vi hatt nær 90 000 besøkende. Det må sies å være svært bra og beviser at vårt konsept er liv laga. Hyggelig at Klepp kommune da legger slike viktige arrangement til oss.

LITE ETIKETTE
– Var det krevende å være vertskap for vår kommende monark?
– I grunnen ikke. Jeg vil si at «protokollføringen » var nokså lav. Etikettenivået likeså. Vi ga kronprinsen stort sett den samme behandling som vi gir våre øvrige kunder. Det vil si god mat og god service. Riktignok ble parkeringsplassen utenfor våre lokaler stengt og sikkerhetsklarert, men det fungerte helt greit, forteller Idar Håland.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt