Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Klima-frikjenner kjøttet

Klima-frikjenner kjøttet

Kjøtt er ikke noen klimaversting likevel. Et kosthold med mindre kjøtt og mer grønnsaker fører til minst like store CO2-utslipp.

Ikke versting: Kjøttet er ikke den klimaverstingen som andre studier vil ha det til, ifølge franske forskere. Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Det er en ny, fransk studie som har sett med nye øyne på miljøpåvirkningen fra mat. Og det viser seg at et kosthold med mer frukt og grønnsaker, slett ikke behøver å være den «grønneste».

Må spise mer
– Når du spiser sunt, må du spise mye mat som har lavt energiinnhold. Du må spise mye av frukt og grønnsaker, sier Nicole Darmon til Reuters. Darmon er forskningsdirektør på agronomi-instituttet INRI i Marseille, og en av forfatterne bak studien som er publisert i The American Journal of Clinical Nutrition.

Forskerne har sett på spisevanene til rundt 2000 voksne. De konstaterer at dyrking av frukt og grønnsaker ikke skaper så store utslipp av klimagasser som dyrehold.

Men de som spiser mest frukt og grønnsaker, sørger for at det jevner seg ut rett og slett fordi de må spise mer.

Nærmere 2000 voksne franskmenn har ført dagbok over hva de har spist, sett på de 400 mest spiste matvarene, og funnet ut hvor store utslipp av klimagasser maten har ført til.

Les hels saken i bladet Kjøttbransjen nr. 4 2013.

Les flere saker fra siste utgave av bladet Kjøttbransjen.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt