Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Kjøtt fra eldre, feite kyr selger

Kjøtt fra eldre, feite kyr selger

Det baskiske selskapet Txogitxu har spesialisert seg på kjøtt av eldre fettfulle kyr. Det har vist seg å være en suksessoppskrift.

Det er som kjent fettet som bidrar til smaken, sier gründer og daglig leder Imanuel Jaca.

Selskapet, med base i San Sebastian, er alltid på utkikk etter kyr i det europeiske markedet. Gjerne kyr som er 15–16 år gamle. For de kyrne som Txogitxu er ute etter, må være feite.

OGSÅ TIL NORGE
– Kjøtt av feite kyr smaker fantastisk. Det har flere og flere innsett. «Alle» snakker om oksekjøtt og framstiller dette som det optimale storfekjøttet med tanke på spisekvalitet. En sannhet med mange modifikasjoner. Det er som kjent fettet som bidrar til smaken og det har flere og flere europeiske kokker innsett. Vi selger våre produkter til så å si alle land i Europa, også i Norge, sier gründer og daglig leder Imanuel Jaca.

Han deler gladelig ut smaksprøver når vi treffer han på den beskjedne standen på Barcelona-messen. Her får vi også servert baskisk sider som smaker fortreffelig til kukjøttet.

ÆRLIGE PRODUKTER
– Hvordan går dere fram når dere kjøper kyr og hva med eventuelle svingninger i kjøttkvaliteten?
– Vi har mer eller mindre faste slakterier (leverandører) vi stoler fullt og fast på. Vi er i stand til å betale disse en langt høyere pris enn hva de får ved ordinære leveranser til kjøttindustrien. Vi vurderer nøye kjøttkvaliteten før vi kjøper slaktene og har våre egne kontrollører på slakteriene som sjekker alle slakteskrottene, sier Jaca.

Hans forretningsfilosofi er enkel og grei:
– Når vi markedsfører denne type gastronomiske kjøttprodukter, fremmer vi helse og produksjonen av ærlige produkter, og i sin tur den lokale kulturen. Vi opprettholder retten til å spise godt og sunt. Å spise godt er ikke en luksus. Luksus er og spiser dårlig, og betale mye for dårlig mat.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt