Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Jul hele året hos Toten Kjøtt

Jul hele året hos Toten Kjøtt

Hos Toten Kjøtt på Bøverbu er det praktisk talt jul hele året. Farsespesialisten fra Toten produserer nemlig medisterfarse samtlige av årets 12 måneder, men i nå på tampen av året er farseproduksjonen fordoblet i forhold til en normalmåned.

Rolf Selmer-Hansen & Co. produserer medisterfarse i samtlige av årets 12 måneder.

600 tonn medisterfarse og 250 tonn medisterkaker pr. år er fasit for bedriftens to viktigste enkeltprodukter. Så etterspurte er produktene at bedriften leverer til samtlige fire dagligvarekjeder.

Her finner du Toten Kjøtts vinnerprodukter i NM i Kjøttprodukter helt tilbake til 2010.

EKSTREM FERSKVARE
– Vi er tett på butikkene og kan svinge oss rundt meget raskt. Får vi bestilling før klokken 15.00 den ene dagen, så har vi farse klar til utkjøring til klokken 07.00 neste morgen. Farse er ekstrem ferskvare. De store og de som går over grossist, går glipp av en dag i butikk. Når holdbarheten er produksjonsdagen pluss tre dager, betyr det mye, sier Rolf Selmer-Hansen.

20 MILLIONER I OPPGRADERING
November og desember er selvsagt de to viktigste månedene, men Toten Kjøtt har en jevn og god aktivitet gjennom hele året. Derfor har vi klart å levere gode tall de siste årene, selv om vi har investert mye i virksomheten. De siste fem årene har vi brukt 20 millioner på oppgraderinger av maskiner og bygninger. Og om det skulle knipe med plassen, har vi sikret oss en tomt på 16 mål rett ved eksisterende anlegg, forteller daglig leder Rolf Selmer-Hansen.

Toten Kjøtt utvider nok en gang (Bladet Kjøttbransjen - 19.09.2016)

EGNE KJØLEBILER
Siden bedriften har spesialisert seg på levering av fersk kjøttfarse til dagligvarebutikker, er logistikken en kritisk faktor. Det har Toten Kjøtt løst ved å distribuere via egne kjølebiler. Nå før jul er ti kjølebiler på veier på Østlandet breddfulle med produkter fra Bøverbu.
– Vi har spesialisert oss på effektiv og rask levering. Det vil si at kundene våre vet at vi til enhver tid er leveringsdyktige og det på kort varsel. Da kan vi ikke stole på andre i transportsammenheng, understreker Selmer-Hansen.

MEST GRIS
Bedriften kjøper alt av råvarer fra Nortura og Furuseth og det handler i stor grad om gris. Rundt 80 prosent av kjøttråvaren bedriften benytter er svinekjøtt og i tonnasje utgjør det rundt 600 tonn.

Selmer-Hansen & Co. Gir med andre ord et solid bidrag til å redusere lagrene av svinekjøtt her i landet. Det er vel greit å ta med?
– Ja, jeg har ingenting imot å hjelpe den norske bonden og norsk kjøttbransje med å få redusert svinekjøttlagrene. Og når vi kan tjene gode penger på det, er det jo en vinn-vinn-situasjon, sier Selmer-Hansen med et bredt smil om munnen. Og apropos tallstørrelser og inntjening: Omsetningen i 2017 endte på 71 millioner kroner og en bunnlinje som mange andre i vår bransje kan misunne han. Resultat før skatt endte på vel 11 millioner kroner og dette har beveget seg jevnt og trutt i positiv retning de siste årene.

FORNYELSE OG UTVIKLING
– Hva er hemmeligheten?
– Jeg tror årsaken til framgangen er at vi har klart å få innpass i dagligvaresegmentet for et begrenset antall produkter vi har maktet å optimalisere. Det har vi gjort via fornyelse og utvikling. Nå tror jeg ikke at vi klarer å øke omsetningen særlig mer, men bunnlinja kan bli enda bedre. Det avhenger av hvor lurt vi jobber og ikke minst vår evne til å tilfredsstille kresne dagligvarekunder, sier Rolf Selmer-Hansen.

Ved utvidelsen for to år siden, handlet det bl.a. om nye lagerlokaler. Emballasje og krydder trengte mer plass, samtidig som hensynet til dagligvarekjeder, som stiller strengere krav til separat lagring, måtte tas til følge. 90 prosent av salget fra kjøttbedriften på Bøverbru i Vestre Toten går nemlig til dagligvarehandelen.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt