Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / ICA-salg har løftet Kløverkjøtt

ICA-salg har løftet Kløverkjøtt

Bedriften Kløverkjøtt på Vestnes har virkelig opplevd et løft etter at ICA-butikker ble overtatt av Bunnpris. Omsetningen vil i år øke med nær 30 millioner kroner som følge av denne overtagelsen.

– Utviklingen de siste månedene har vært fantastisk og veksten likeså, sier daglig leder i Kløverkjøtt Raimo Heinonen.

Bunnpris overtok tidligere i år 40 av ICAs butikker. Og allerede nå er de positive konsekvensene for Kløverkjøtt merkbare.

180 MILLIONER
– Utviklingen de siste månedene har vært fantastisk og veksten likeså. Juli og august var vi salgsmessig opp 40 prosent i forhold til samme periode i fjor. Det til tross for at grillsesongen var preget av dårlig sommervær de fleste steder. I år vil vi trolig omsette for 180 millioner kroner og få et pluss på bunnlinja. I fjor hadde vi et lite minus, men det skal vi med andre ord unngå i år, sier daglig leder i Kløverkjøtt Raimo Heinonen (bildet).

EID AV BUNNPRIS
Han overtok ansvaret for virksomheten 1. juli i fjor, etter flere år som daglig leder ved Spekeloftet AS i Hemsedal. I den bedriften var Rema inne som deleier. Nå er det Bunnpris det dreier seg om. Kløverkjøtt er eid av Bunnpris-gründer Trond Lykke og det handler om 100 prosent EMV-produksjon inn til Bunnpris-systemet. Bedriften var inne i en litt tung periode da Raimo Heinonen kom til Kløverkjøtt – med nedgang både i omsetning og resultat i forhold til 2013.

HELE DYRET
– Nå ser vi framover og er optimister. Og vi er svært tilfreds med hvordan anlegget framstår og den produksjonsstruktur vi har i dag. Jeg vil kalle Kløverkjøtt et godt gammeldags pølsemakeri i stor skala. Vi er gode på ferske kjøttprodukter og middagsalternativer. Vår målsetting er å nyttiggjøre oss av hele dyret og på den måten oppnå gode produksjonsrutiner. Det var slik de gjorde det før, fastslår Raimo Heinonen.

TEKNISK UTVIKLING
Kløverkjøtt satser mye på å være innovative og ha det aller siste av teknisk utstyr og moderne maskiner. I fjor investerte bedriften i helt nye maskiner som gjør at de kan laserskjære biffer slik at biffene blir på grammet like i vekt. Utviklingen med modernisering av utstyrsparken vil fortsette også neste år. Av det kjøtt og de kjøttprodukter som Bunnpriskjeden omsetter, kommer rundt 30 prosent fra Kløverkjøtt. Selv ønsker dagligvarekjeden at så mye som 40 prosent av kjøttet skal komme
fra Vestnes.

Bedriften Kløverkjøtt på Vestnes har virkelig opplevd et løft etter at ICA-butikker ble overtatt av Bunnpris. Omsetningen vil i år øke med nær 30 millioner kroner som følge av denne overtagelsen.
Les saken MR Slakteri på Vestnes utsatt i bladet Kjøttbransjen nr. 9, 2015.

Les flere saker fra siste utgave av bladet Kjøttbransjen.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt