Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Horns Slakteri økte overskuddet i fjor

Horns Slakteri økte overskuddet i fjor

Daglig leder Arild Horn ved Horns Slakteri AS er fornøyd med både omsetning og resultatet i 2014. Omsetningen endt på 158 millioner kroner, mens resultatet ble 2,3 millioner kroner.

I 1949 startet Einar Horn, Horns Slakteri AS på Fygle, som i dag er det eneste privateide slakteriet nord for Saltfjellet. Arild Horn er daglig leder i selskapet som i fjor omsatte for 158 millioner kroner. Det var en liten nedgang i forhold til i 2103.

– Vi er i en bransje der det er stor konkurranse om dyrene og vi er fornøyd med omsetningen i fjor, sier Horn. Han forteller at kampen om dyrene stadig blir hardere.
– Det blir færre bønder og det gjør at konkurransen mot Nortura blir hardere. Vi gjør vårt ytterste for å være konkurransedyktige både når det gjelder pris og service, slår han fast.

VESENTLIG HØYERE
Horns Slakteri AS henter dyr fra Salten, Steigen, Lofoten/Vesterålen og Sør-Troms.
– Vi tar imot ganske likt antall med storfe og sau. Antallet gris er noe mindre, sier Horn.

I 2013 fikk selskapet er resultat på 757 000 kroner. I 2014 ble overskuddet vesentlig høyere.

– Vi fikk et resultat før skatt på 2,3 millioner kroner og det er vi fornøyd med. De siste årene har vi hatt stadig større fokus på kostnadskontroll og det begynner vi nå å se resultater av.

«DE STORE GUTTA»
– Det koster også å kjempe med «de store gutta» som jeg kaller Nortura for. Vi klarer aldri å komme på det nivået og det er heller ikke noe mål. Vårt mål er å skape trygge og gode arbeidsplasser i lokalsamfunnet. Det er også viktig for bønder at det er et slakteri ni nærområdet. sier Horn som forteller selskapet sysselsetter mellom 25 og 28 årsverk. I sesongen jobber 55 personer i slakteriet.

I tillegg til selve slaktingen har Horns satset på produksjon av lokal mat. – Kortreist mat er blitt svært populært og vi har satset på noen nisjeprodukter. Disse er blitt godt mottatt både i dagligvarebutikkene og hos restaurantene. Det er foreløpig ikke de store mengdene, men gir et positivt dekningsbidrag og er med å trygge arbeidsplassene, forteller bedriftslederen som kan fortelle at akkurat i denne uka er det stilt på slakteriet.

– Med unntak av denne uka så slakter vi hver eneste uke gjennom hele året. Når sommeren er over blir det igjen full fart utover høsten, sier Arild Horn som eier Horns Slakteri AS sammen med nevøene Werner og Knut Horn.

Les flere saker fra siste utgave av bladet Kjøtt- & Eggprodusenten.

Nøkkelord: Horns Slakteri, slakteri
Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt