Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Hønsesuppe og sunne vafler fra Toten

Hønsesuppe og sunne vafler fra Toten

Med sunne vafler basert på økologiske egg og glovarm hønsesuppe, markerte Toten Egg sin inntreden på Smak-messen på Lillestrøm. Det er første gang dette eggpakkeriet stiller ut på en stor matmesse.

De delte ut hønsesuppe og sunne vafler på Smak-messa. Fra venstre Knut Solbrækken, Tor Kleven og Ernst Ole Ruch.

– Vi ønsket å prøve oss denne gang. Produktene vi leverer har det jeg vil kalle premium-kvalitet og da er det morsomt å være utstiller. Toten Eggpakkeri er et lite eggpakkeri, men kvaliteten er desto større. Vi stresser ikke med bulkprodukter, her er det nisjetenkning som rår, forklarer daglig leder Ernst Ole Ruch.

1600 tonn
Eggpakkeriet på Toten forsynes av 11 eggprodusenter. Av disse er fire økologiske produsenter. Og det var da også den økologiske satsingen som ble profilert på Smak-messen. Butikker i Norges-Gruppen er kanalen for disse  økologiske eggene. Men en hel del av de 1600 tonnene med egg som årlig pakkes på Toten, går til COOP-systemet under merkenavnet «Smak forskjellen».

Gode oljer
– Er det stor smaksforskjell på økologiske egg og vanlige egg?
– Det skal jeg love deg at det er og det handler om fôret og sammensetningen av dette. Hovedpoenget er så mange proteinkilder som mulig og gode oljer tilsatt fôret. Da blir sluttresultatet topp, poengterer Ruch.

Les hele saken, og andre saker fra SMAK 2014 i bladet Kjøttbransjen nr. 2, 2014.

 Les flere saker fra siste utgave av bladet Kjøttbransjen

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt