Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Henriksen til Rendalen

Henriksen-selskap overtar Rendalen-anlegget

Det nyetablerte selskapet Østerdalsmat AS har overtatt det tidligere Nortura-anlegget i Rendalen. Bak Østerdalsmat står Jan Erik Henriksen og Terje Melnæs.

Jan Erik Henriksen er snart på plass i det gamle Nortura-anlegget i Rendalen.

De to satser i første omgang på produksjon av spekemat og kjøttprodukter basert på viltkjøtt. Men produktporteføljen kan bli utvidet. I tillegg til kjøpesummen, investerer Henriksen og Melnæs rundt to millioner kroner i omgjøring og oppgradering av anlegget.

FIRE–FEM ÅRSVERK
Melnæs, som i dag driver Solbrekke Kjøtt i Rakkestad, skal flytte denne virksomheten til Rendalen og blir daglig leder for Østerdalsmat.

– Dette blir spennende. Jeg har kjent Terje Melnæs i mange år og med et ledig anlegg og jeg ute av Matbørsen, var i grunnen timingen god. Nå skal vi starte forsiktig og bygge stein for stein. I første omgang blir det produksjon av spekemat og jeg regner med at vi vil ha bruk for fire–fem årsverk i en startfase, sier Jan Erik Henriksen.

KONKURS I FJOR
Han og Melnæs overtar anlegget med fullt produksjonsutstyr 15. april. Dermed ligger alt til rette for at det blir ny kjøttvirksomhet i det tidligere Nortura-anlegget i løpet av tidlig vår.

– Et annet selskap, Rendalsmat, prøvde seg i samme lokaler, men gikk konkurs i fjor sommer. Du frykter ikke at det samme skjer med Østerdalsmat?
– Nei, det gjør jeg ikke. I så fall ville vi aldri startet opp. Terje Melnæs og jeg har nøyaktig den samme filosofien rundt det å drive sunne virksomheter og vi vet hva som skal til. Derfor er jeg trygg på dette prosjektet. Vi snakker om produkter basert på kortreiste råvarer som er etterspurt i markedet og vi går definitivt ikke i «volumfella». Østerdalsmat skal produserer og selge produkter som markedet er villig til å betale en fornuftig pris for, fastslår Henriksen.

40 ÅR KJØTTHISTORIE
Han er skråsikker på at utvikling av lokalmatmarkedet fortsatt er i en tidlig fase her i landet og at mye vil skje framover.

– Her er det mye å hente. Og vi som aktører i dette området, kan i tillegg til å produsere, også være et verktøy for andre i regionen som ønsker å starte opp virksomheter. Kjøttvirksomhet i Rendalen har 40 års stolt historie og det ville være synd om man satte punktum nå, sier Henriksen som gjennom investeringsselskapet Janton AS eier 50 prosent av aksjene i det nye selskapet.

INTENS JOBBING
Rendalen kommune har jobbet intenst for å få nye eiere av det tidligere Nortura-anlegget i Rendalen.
– Det har aldri vært noe problem å få noen til å kjøpe inventaret, men det var vi ikke interessert i. Vi ønsket å få noen til å overta som var villig til å drive virksomhet her. Før jul gjorde kommunestyret et vedtak om at nye eiere skulle være på plass innen 1. juni. Det klarer vi nå, sier en svært tilfreds ordfører i Rendalen, Norvald Lillevold.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt