Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Harald Gjein fratrer i Mattilsynet

Harald Gjein fratrer i Mattilsynet

Harald Gjein, administrerende direktør i Mattilsynet, har i dag orientert landbruks- og matminister Olaug Bollestad om at han fratrer sin stilling.

- Tilliten til Mattilsynet gjenreises, sier Gjein, som tiltrådte som adm. direktør i Mattilsynet i 2011.

– Den siste uken har Mattilsynets troverdighet som tilsynsmyndighet blitt trukket i tvil, i forbindelse med tilsyn hos en pelsdyrbonde i Rogaland. Mattilsynets troverdighet står og faller på at samfunnet har tillit til at tilsyn, veiledning og saksbehandling utføres på en korrekt måte. På bakgrunn av denne situasjonen finner jeg det riktig å fratre min stilling, slik at andre kan lede Mattilsynets viktige arbeid videre, sier Harald Gjein.

– Jeg er stolt av å ha fått lov til å lede mine 1250 medarbeidere som hver eneste dag går på jobb for å sikre et samfunn der maten er trygg og dyra har det godt, sier Gjein.

Torsdag ble det kjent at statsadvokaten i Rogaland har avgjort at Mattilsynet skal etterforskes i saken. Bonden anmeldte Mattilsynet, men anmeldelsen ble opprinnelig henlagt. Ifølge Stavanger Aftenblad er ansvaret for saken flyttet til Haugesund. Bakgrunnen for det er at en av de involverte inspektørene tidligere har vært ansatt i politiet i Sør-Rogaland.

Samme dag ble inspektørene, avdelingssjefen og regiondirektøren anmeldt av fylkesordførerkandidat Margrete Dysjaland (Frp), skriver Nationen. Regiondirektør Ole Fjetland sa da til avisa at han ikke har sett anmeldelsen, og at han tar det til etterretning.

– Dette er en tung avgjørelse å ta, men for meg er det viktigste at tilliten til Mattilsynet gjenreises, sier Gjein, som tiltrådte som administrerende direktør i Mattilsynet 1. juni 2011.
Direktør i avdeling mat i Mattilsynet, Karina Kaupang, vil fungere i stillingen som administrerende direktør inntil videre.

Foruten Gjein fratrer regiondirektør i region sør og vest, Ole Fjetland, midlertidig mens Mattilsynets interne undersøkelser fortsetter. Det gjør også to ledere ved avdeling Sør-Rogaland, Sirdal og Flekkefjord. NRK.no melder at  den ene av disse er avdelingsleder Odd Ivar Berget.

Nøkkelord: Mattilsynet, Harald Gjein
Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt