Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Hampshire-ribbe skapte begeistring

Hampshire-ribbe skapte begeistring

– Den beste juleribba jeg har smakt! Det var dommen Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug felte over ribba fra en Hampshire-gris som KLF-direktøren overrakte henne rett før jul.

Listhaug serverte både Hampshire-ribbe og pinnekjøtt på julaften.

Her er Norges beste pinnekjøtt, pålegg, julepølser, medisterkaker, lutefiskbacon, ferdigstekt ribbe og steker fra NM i 2015.

På spørsmål om den ble inntatt på julekvelden eller senere i jula, svarte Listhaug:

– Det var så mye ribbe at vi fikk prøvesmakt litt på den ett par dager før jul. Ribba ble også servert på julaften. Mannen min er vokst opp med ribbe og jeg pinnekjøtt. Derfor serveres begge deler på julaften.

– Er svinekjøtt en viktig spise i det Listhaugske hjem?
– Ja, vi spiser svin innimellom. Det er viktig å huske på at det er flere deler av grisen som kan spises.

– Er du bekymret for overskuddet av svinekjøtt vi har akkurat nå?
– For meg er det viktig at vi får en balansert produksjon av svin, som alle andre kjøttvarer. I følge de siste prognosene ser det ut til at markedet for svinekjøtt nå er i ferd med å stabilisere seg, og at prisene kan gå opp utover våren.

– Hva ser du på som den viktigste enkeltsak i kjøttsektoren nå, sett fra et politisk ståsted?
– Det er vanskelig å plukke ut enkeltsaker. Men det er viktig for regjeringen å få opp matproduksjonen i Norge og sikre bøndene bedre lønnsomhet. Jeg mener også det er viktig å gjennomgå markedsregulatorordningen for se på hvordan vi kan sikre bedre og likere konkurranse.

Les flere saker fra siste utgave av bladet Kjøttbransjen.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt