Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Fortsatt fremgang for Grilstad

Fortsatt fremgang for Grilstad

2016 ble historisk godt år for Grilstad-konsernet. Resultat før skatt endte på 77,9 mill. kroner mot 69,7 mill. kroner i 2015.

Fjoråret ble det beste året i selskapets historie, fastslår konsernsjef Odd Arne Dalsegg.

Grilstad feirer altså 60 år med fortsatt god resultatutvikling. Konsernsjef Odd Arne Dalsegg forklarer resultatforbedringen med vekst i driftsinntektene, bedre salgsmiks og god kostnadsstyring.

KLAR MARKEDSLEDER
– Markedsmessig holder Grilstad sin posisjon som klar markedsleder innen kjernekategorien spekevarer. Med uendret posisjon på spekepølse og en økning i markedsandel på spekemat under Stranda-merket. I hamburger-kategorien ble posisjonen noe svekket i løpet av året, men Grilstad er fortsatt klar markedsleder innen frosne hamburgere i norsk dagligvare. Innen storkjøkken har vi også beholdt vår posisjon i markedet og fornyet flere nye leveranseavtaler. Grilstad vil i 2017 lansere en rekke nye produkter, konstaterer Dalsegg.

Investerer 20 millioner i nytt Fjellbris-anlegg (Bladet Kjøttbransjen 13.01.2017)

HALVERING AV STABEN
Omstillingsarbeidet i Grilstad de siste årene gir nå for alvor resultater. Hele 13 fabrikker er avviklet og i 2014 la konsernet ned de to siste anleggene. Disse nedleggelsene representerte siste fase i Grilstads omfattende struktureringsprosjekt. Nå sitter konsernet tilbake med fire anlegg i Norge og ett i Sverige. De siste seks–syv årene er antall ansatte i konsernet reduser fra 1000 til under 500.

– I fjor fikk vi betydelig effekt av dette og vi har nå etablert et kostnadsnivå som har styrket vår konkurransekraft betydelig innenfor alle salgskanaler. Prosessen har vært gjennomført i nært samarbeid med de ansatte og de ansattes innsats og vilje til omstilling i denne perioden har vært stor. Jeg vil takke for innsatsen i en krevende fase for konsernet, sier Odd Arne Dalsegg.

Her kan du se Grilstad og Grilstad Storkjøkkens medaljefangst i NM i Kjøttprodukter tilbake til 2010.

1,7 MILLIARDER KRONER
Konsernets driftsresultat for 2016 ble på 91,3 millioner kroner mot 85,7 millioner kroner i 2015. Det gir en driftsmargin på rundt fem prosent. Konsernsjef Odd Arne Dalsegg forklarer resultatfremgangen i fjor med betydelig lavere personal- og driftskostnader i anleggene. Omsetningsmessig kom selskapet nokså likt ut i fjor sammenlignet med året før. Drøyt 1,7 milliarder kroner omsatte Grilstad for i fjor og det er en økning på 20 millioner kroner.

MINDRE SALT
– Hva blir spesielt viktig i år?
– Produktutvikling blir viktig. For å kunne tilby en enda bedre Strandaskinke, og som et resultat av vårt samarbeid med helsemyndighetene for et sunnere kosthold, har vi allerede lansert en ny Strandaskinke. «Fjellbris» har et betydelig lavere saltinnhold enn den ordinære Strandaskinken. I mai lanserte vi en ny serie «sunnere spekevarer» med spekeskinke, en salami og en kalkunfilet.

Tind blir premium hos Grilstad (Bladet Kjøttbransjen 20.04.2017)

Gjennomgående for alle produktene er lavere fett- og saltnivå og få eller ingen tilsetningsstoffer. Flere nye varianter av hamburgere er også lansert i mai. I tillegg til et sterkt lanseringsprogram, vil vi ha sterkt fokus på å videreutvikle Tind-merket i dagligvare- og storkjøkkenmarkedene, sier Dalsegg.

Den finansielle situasjon er Grilstad er god, og det blir for året utbetalt et ordinært utbytte på 20 millioner kroner.
– Med tidenes beste resultat som ramme, ser vi frem til å feire Grilstads 60 årsdag 9. juni ved at vi samler alle våre ansatte og eiere til fest i Trondheim over to dager.

500 ANSATTE
– Ser dere nå muligheter for satsing/utbygging ved de øvrige anleggene og ikke bare kutt?
– De siste syv–åtte årene har vi bygd ned kapasitet og halvert staben. Det vil si at vi i dag sitter tilbake med rundt 500 ansatte i våre fem anlegg. Litt betegnende for dagens situasjon er det at vi nå er i gang med å utvide og bygge nytt på Stranda. Grilstad-konsernet har med andre ord nådd en milepæl ved at vi for første gang på mange år, bygger opp istedenfor å bygge ned.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt