Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Fin utvikling for Prima Jæren

Fin utvikling for Prima Jæren

Prima Jæren AS økte både omsetning og resultat i fjor, sammenlignet med året før.

Anbjørn Øglend og Rene Nielsen.

Jæren-selskapet omsatte i fjor for 1,07 milliarder kroner og fikk et resultat før skatt på 13 millioner kroner. Det er opp fem millioner kroner i forhold til 2017.

INTERNE FORBEDRINGER
Styreleder Anbjørn Øglend er tilfreds med utviklingen i selskapet.
– Hva gledet deg mest med fjoråret sett under ett?
Det at vi klarte å forbedre oss internt og har bygget en enda sterkere organisasjon, er viktig å trekke fram som positive trekk ved utviklingen av selskapet.

NY DAGLIG LEDER
– Noe dere ønsker å forbedre nå i 2019?
– Som råvareleverandør til mange kjøttbedrifter, har vi mange vinn-vinn muligheter. Rene Nielsen har overtatt som daglig leder i Prima Jæren og jeg forsetter som aktiv styreleder. Vi har sammen planer om å bli en enda bedre samarbeidspartner opp mot våre kunder, sier Øglend.

VIKTIG PARTNERSKAP
Han peker på tre viktige enkelthendelsen i fjor som har styrket Prima Jæren som selskap. Den ene er partnerskapet med A. Idsøe som er strategisk viktig for Prima i bestrebelsene på å bli en enda bedre konseptutvikler inn mot dagligvare. Prima ANGUS konseptet som Øglend & Co. utvikler sammen med MENY har dessuten en sterk progresjon og Øglend ser også muligheter for lokal vekst gjennom utvikling av Matfylket AS.

25 MILLIONER
– Utbygginger eller større investeringer i år?
– Vi vil også i år gjøre mye for å bli mer kostnadseffektiv, blant annet ved å investere 25 millioner kroner i skjæreavdelingen for gris, avslutter styreleder Anbjørn Øglend.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt