Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Den Stolte Hane mister eggavtale med REMA

Den Stolte Hane mister eggavtale med REMA

REMA 1000 og Nortura har inngått en avtale om leveranse av Prior-egg til mer enn 600 butikker over hele landet.

- Det er posisjonsbytte i markedet, sier Fredrik Strømmen.

Bladet Kjøttbransjen skrev i januar at Nortura mistet en stor avtale med Coop, der Den Stolte Hane tok over som hovedleverandør. Det så da ut som at Den Stolte Hane skulle doble sin markedsandel og ta omtrent en tredel av totalmarkedet.

Den Stolte Hane kaprer markedsandeler (Bladet Kjøttbransjen – 17.01.2019)

Fredrik Strømmen, som er ansvarlig for markedet i Den Stolte Hane, sier til Nationen at det ikke er dramatisk for selskapet å miste avtalen med Rema 1000.

– Det stemmer at REMA 1000 velger ny samarbeidspartner framover, og har valgt Nortura. Det er posisjonsbytte i markedet, og for oss betyr det at vi må forholde oss til Coop framover og samarbeide godt med dem. Det totale volumet på vårt pakkeri øker noe gradvis, fordi Coop er noe større enn Rema 1000, sier Strømmen til Nationen.

Strømmen sier Den Stolte Hane hadde planlagt å øke produksjonen etter avtalen med Coop, men at de nå tar ett skritt tilbake.

Kraftfull utvikling for Den Stolte Hane (Bladet Kjøttbransjen – 17.10.2018)

REMA 1000 har siden 2012 kun solgt egg fra frittgående høner og leveransene fra Nortura vil kun være frittgående.
– Vi har etter grundige vurderinger kommet fram til at Prior er det beste valget for REMA 1000 framover. Avtalen sikrer leveranser av egg fra norske bønder, av god kvalitet til bare lave priser. I tillegg har Nortura og Rema 1000 felles ambisjoner om å videreutvikle dyrevelferden i årene som kommer, sier kategoridirektør Ole Førre Skogstø i REMA 1000.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt