Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Daniel Slakter har økt salget i Mathallen

Daniel Slakter har økt salget i Mathallen

Til tross for at Mathallen i Oslo så å si er stengt ned, har Daniel Slakter klart å øke salget i sin butikk i hallen.

Daniel Slakter har etablert hjemkjøring av varer i Oslo, og sender varer over hele landet med post.

På grunn av korona er alle serveringssteder i Mathallen er stengt, i tillegg til noen butikker. Likevel har kjøttbutikken til Daniel Slakter klart å øke salget med i underkant av 30 prosent i slakterbutikken. Dessverre hjelper det lite, når bedriften også er en stor leverandør til restaurantmarkedet i Oslo.

- Restaurantmarkedet står for 40 prosent av omsetningen vår og her har det da blitt helt stopp. Vi fikk imidlertid raskt etablert hjemkjøring av varer i Oslo, og sending over hele landet med post. Det hjelper godt på salget, ettersom de kundene som benytter seg av dette tilbudet handler mye, forteller Daniel Slakter.

- Hva med permitteringer hos deg?
- Jeg har klargjort alle papirer for permittering, men vi har enn så lenge ikke behov for det. Det er ikke lenge til påske, og vi håper at det vil bidra til god trafikk og mye å gjøre her i butikken.

Etter påske er det normalt litt roligere, så da vi må se hva vi gjør, sier Slakter.

Også Ertnes i Moss øker
Heller ikke hos Ertnes AS i Moss er situasjonen håpløs. Konsekvensene av korona-pandemien har blitt helt annet enn hva daglig leder Jon Ertnes fryktet.

- Vi har økt omsetningen i begge våre egne butikker, men så å si alt av engrossalg er borte (hovedsakelig storhusholdning). Heldigvis kompenserer salg over egen disk dette. Så økonomisk ser det ikke så galt ut totalt sett. Ingen ansatte i karantene eller syke, men vi har satt i gang en del tiltak som selvfølgelig har en kostnad, sier Ertnes.

Nøkkelord: korona, butikk, Annis, Ertnes
Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt