Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / – Bytt eierskap før dere må / If you can’t beat them…

If you can’t beat them…

Kundene vil ha vegetarprodukter. Da er det bedre å bruke kompetansen din til å lage gode burgere og pølser enn å la markedsandelene gå tapt.

Både vegetar og kjøtt – Flemming Sørensen (fra venstre), Rune Nørgaard og Ken Harald Iversen oppfordrer kjøttbransjen til å prøve å sikre seg markedsandelene også på vegetarprodukter.

Søk og finn leverandør i Bransjeoversikten: Kjøttforedling og ingredienser, Hjelpe - og tilsetningsstoffer, Krydder, Marinade, Natur - og kunsttarmer, Stivelse, Tilsetning

– Du kan lage dem på det vanlige produksjonsanlegget ditt, sier Flemming Sørensen. Kokken og næringsmiddelteknikeren på Solinas danske utviklingskjøkken har arbeidet halve livet i Norge. Han presenterer soyabaserte vegetarburgere med akkurat den riktige konsistensen og påleggspølser av grønnsaker som er skjærbare som om de skulle vært av kjøtt.
– Vi presenterer dem for kundene, og så ser vi at kundene ønsker å sette et preg på produktet, konstaterer han.

Ekstremvegetarianerne er få, men fleksitarianerne er mange og blir stadig flere. For forbrukere som vil ha en kjøttfri dag eller et kjøttfritt måltid, er det kjøttbransjen som har kompetansen og kan lage de beste produktene. Det gjelder bare å være villig til å bytte ut hovedråvaren.
– En annen viktig trend i Norge er middag på én–to–tre. Her vil supermarkedkjedene differensiere seg mot lavpris, sier Ken Harald Iversen. Han selger til de minste – slaktere, butikker og små kjøttbedrifter som kan trenge
blandinger helt ned i bare noen hundre gram.

– Fordelen vår er at vi snakker både med kjedene og med kjøttbransjen, sier han. Det kan bety at en kjøttbedrift ikke trenger å komme opp med ti produkter og stå igjen med ett som butikkene vil selge – men heller komme opp med fem produkter og kanskje få gjennomslag for to.

– Krydderpastaene våre egner seg til mer enn rene kjøttprodukter, sier Iversen og Rune Nørgaard. De peker på for eksempel kryddersmør, fløte, potetmos og annet tilbehør. – Ferdigmatleverandører kan bruke dem, men også kjøttbedrifter som satser på ferdigretter, fastslår Nørgaard.

Søk og finn leverandør i Bransjeoversikten: Kjøttforedling og ingredienser, Hjelpe - og tilsetningsstoffer, Krydder, Marinade, Natur - og kunsttarmer, Stivelse, Tilsetning

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt