Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Bygger ut hvert eneste år

Bygger ut hvert eneste år

Norsk kjøttindustri slår de fleste i effektivitet, mener Aksel Andersen – men reiser gjerne til utlandet for å lære og la seg inspirere.

Aksel Andersen besøker utenlandske og norske kolleger hele tiden for å la seg inspirere.

Søk og finn leverandør i Bransjeoversikten: Maskiner: Linjeløsninger, Pakkemaskiner, Skjærelinjer, Automatisering

Aksel Andersen (med ks) er femte generasjon som eier og daglig leder Axel Andersen AS (med x). Siden drammensbedriften sluttet å slakte i 1999, kan den skilte med vekst hele tiden. Omsetningen er mer enn femdoblet på de årene.

2000 KVADRATMETER
– De siste fem årene har vi bygd ut hvert eneste år. Totalt er det snakk om 2000 kvadratmeter, sier han, og forteller om ny skjærehall, kjølerom for hele slakt og beinrom – avfallsrom.

– Vi hadde det for trangt, i tillegg til at aktiviteten øker hele tiden, forteller Andersen. Det er storfe han regner med at bedriften er best på, men Axel Andersen håndterer gris og lam, også. Noen store kunder, mange mindre, og gjerne 40 til 60 ordre om dagen.

– Jeg håper det ikke er bare pris som gjør at vi øker; at det er kvalitet, også, sier Aksel Andersen.

UT FOR Å HENTE INSPIRASJON
Mange av investeringene handler om automatisering. Sjefen reiser ut for å la seg inspirere.

– I fjor var jeg ute nesten hver måned. Seks ganger i Tyskland, Finland, Danmark, Sverige, men også i Norge, forteller han. Det er sjelden noe problem å slippe inn, så lenge han ikke tar bilder.

– Det vi ser, er at vi er mer effektive i Norge enn de fleste andre. Jeg har besøkt bedrifter der det står folk med hoftefest eller hendene i lommene og venter på oppgaver. Det har vi ikke råd til i Norge, konstaterer Andersen.

ERFARNE
Selv leier han inn tyske kjøttskjærere og nyter godt av erfarne mellomledere. – Vi har en ansatt som har vært her i 53 år, forteller Aksel Andersen. Og han er ikke den eneste med lang erfaring. Moren Eileen (68) er fremdeles på plass på kontoret, og fleiper med at hun ennå har mange år igjen av kontrakten.

Vanligvis har han 15 til 17 av kjøttskjærerne på jobb og fem til åtte på ferie. – To av dem har vært her helt siden vi begynte å leie inn folk i 1998, forteller sjefen.

KJØPER LOKALT
De siste årene har han blant annet kjøpt dyptrekker og vakuumpakker fra Multivac og Laska kvern og Handtmann stopper fra Neraal Maskin.

– Vi vil gjerne kjøpe lokalt, sier Aksel Andersen. I denne sammenhengen er under en times avstand til henholdsvis Sandefjord og Drøbak som «lokalt» å regne. – Det er veldig viktig at vi har servicefolk i nærheten, i stedet for at de skal fly inn fra utlandet, sier Andersen.

Les flere saker fra siste utgave av bladet Kjøttbransjen.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt