Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Brann hos Østli Pølsemakeri

Brann hos Østli Pølsemakeri

Lørdag 15. desember brant det i lokalene på Maura. Brannen startet opp i tilknytning til fryserirommet, og man var en stund redd for at brannen skulle spre seg til etasjene over pølsemakeriet.

Morten og Dag, tredje generasjon pølsemakere i Østli-familien, eier og jobber i virksomheten som opplevde brann denne desember-helgen.

Det bor folk over næringslokalene, men politiets innsatsleder meldte natt til søndag at beboerne kom seg ut av bygningen i god behold. Det jobbes nå med å få oversikt over de materielle skadene, sier Morten Østli til Romerikets Blad.

Hvilke konsekvenser kan dette ha for julematen?
– Det vet vi ikke. Det er fryktelig uheldig. Vi har jobbet i hele dag for å få ordre ut på mandag. Maten er avhengig av kjøling. Vi får bare håpe at dette går bra, sier Morten Østli, den ene av brødreparet som eier og driver bedriften til avisen.

Administrerende direktør i KLF Bjørn-Ole Juul-Hansen følger saken og har vært i kontakt med bedriften.
 KLF er selvsagt behjelpelige om det er behov. Vi har også registrert at kjøttbedrifter i Østli Pølsemakeri sitt nærområde har vært i kontakt med dem og tilbudt dem hjelp. Det setter vi som bransjeorganisasjon stor pris på.

Østli Pølsemakeri er en liten håndverksbedrift nært Gardermoen. De produserer forskjellige pølser og stekte kakeprodukter og har godkjenning for nedskjæring av storfe, lam, sau og geit. De leverer kjøttprodukter til storhusholdning, hoteller, kantiner og butikker fortrinnsvis på Romerike men også i Oslo.

Nøkkelord: brann, Østli Pølsemakeri
Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt