Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Aron Mat med to nye spesialitetsprodukter

Aron Mat med to nye spesialitetsprodukter

Utgangspunktet var en pølse som skulle ledsage pinnekjøttet til Aron Mat. På årets Berlin-messe fikk Tromsø-bedriften tildelt Matmerks spesialitetsmerke for nettopp denne pølsa.

Tidligere landbruks- og matminister Bård Hoksrud, Matmerk-sjef Nina Sundquist og Espen Aronsen på plass på Grüne Woche

Produksjonen startet opp så sent som i september i 2018 og i løpet av de påfølgende høstmånedene har den altså klart å bli så anerkjent at Matmerk har gitt den sitt «stempel».

STOLT
– De fleste lokalmatprodusenter føler seg unike, og når man får stiftelsen Matmerk til å anerkjenne produktet, så vokser vårt selvbilde og stolthet, sier Espen Aronsen fra Aron Mat. Aron-pølsa er smaksatt med to produkter som tidligere har fått Spesialitet-merket; kokekraft fra lammerull og biter av honningglasert fenalår.

Aron Mat har mange medaljer fra NM i Kjøttprodukter. Se hvilke her.

MODNET BACON
Det andre produktet bedriften fikk spesialitetsmerke for, er modnet bacon. Dette er en baconvariant som er tørket /modnet i lang tid og har redusert vekten med minimum 35 prosent.
– Aron Mat bruker en viktig ingrediens som ikke står på etiketten, nemlig tid. Tid til å modne frem den gode smaken, den rette konsistensen og få frem det spesielle. Og så må jeg jo bare legge til: Alt blir bedre med bacon og mye bedre med modnet bacon, sier en stolt Espen Aronsen.

FREMMER MANGFOLD
Merkeordningen «Spesialitet» er en offisiell merkeordning som viser forbrukeren vei til god lokalmat- og drikke. Merkeordningen skal fremme mangfoldet av lokalmat- og drikke i Norge. Ordningen forvaltes av Stiftelsen Matmerk med støtte fra  Landbruks- og matdepartementet.

Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som gjør en grundig vurdering av kvalitet og smak. Produktene skal være produsert i Norge, laget av lokale og norske råvarer og gjerne basert på lokale oppskrifter. De skal også være blant de aller beste i sin kategori. Juryen ledes av Lars Sponheim.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt